Tweet van de week – Facebook en Google

Voor onze Tweet van de week rubriek kies ik één van de in mijn ogen belangrijkste tweets die ik in de dagen voordien op mijn twitter-account plaatste, en bespreek die met u.

Hieronder de tweet van deze week.

“Daling in uitgaven voor online advertenties maakt FB en GOOG (en daarmee gehele beurs) kwetsbaar.” schreef ik er boven.

Facebook en Google horen bij de populaire FANG-aandelen die een groot aandeel hebben gehad in de beursstijging van afgelopen jaar.

Tegelijk zijn het bedrijven die zowat een monopolie hebben opgebouwd als het gaat om online adverteren.

Google en Facebook leken tot nu toe onkwetsbaar. Hun zwakte is echter dat ze afhankelijk zijn van één inkomstenbron: online advertenties.

Nu zien we de eerste scheuren ontstaan in hun onkwetsbaarheid.

Grote bedrijven niet langer tevreden over online adverteren
Vorige week las ik al dat marketinggiganten Procter & Gamble en Unilever niet langer onverdeeld positief zijn over de effectiviteit van online adverteren.

CFO John Moeller meldde zelfs dat P&G het afgelopen kwartaal $100 miljoen minder heeft uitgegeven aan online advertenties, zonder negatieve impact op hun omzet.

Van zo’n bericht zullen ze bij Google en Facebook niet echt vrolijk worden!

Marktonderzoeker MediaRadar schat dat P&G haar uitgaven aan online adverteren dit jaar met 41% verlaagt, en dat Unilever die zelfs met 59% verlaagt.

Grote bedrijven die hun uitgaven fors verlagen én openlijk hun twijfel uiten over de effectiviteit van online adverteren.

Dat maakt Google en Facebook kwetsbaar.
Zéér kwetsbaar.

De eerste scheuren zijn duidelijk zichtbaar
Als zij kwetsbaar zijn, als hun winsten dalen, als hun koersen dalen, dan zijn FANG-aandelen niet langer populair.

Als FANG-aandelen niet langer populair zijn, dan zijn ook de peperdure tech-aandelen die wij voor ons rapport "De Nieuwe Internet Hype" selecteerden, rijp voor hun definitieve 90% tot 100% koersdalingen.

De eerste scheuren zijn alvast duidelijk zichtbaar. Er volgen er meer. Dit kan niet lang meer duren.

Profiteer daarom van de enorme koersdalingen die de ruim 20 allerduurste, allerzwaarst overgewaardeerde tech-aandelen voor de kiezen gaan krijgen.

Koersen zullen met 90% tot 100% dalen.
Bestel hier het rapport "De Nieuwe Internet Hype".

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: