Jullie kunnen allemaal de boom in!

Ik kan er niets aan doen, maar iedere keer als ik er afgelopen weekend aan dacht, begon ik te grinniken. Gewoon omdat het zo ongelofelijk dom is.

In juli werd het BBP van EU-landen plotseling op een andere manier berekend. Onder meer prostitutie en drugshandel worden nu meegerekend. Blijkbaar is de omvang van die handel in Nederland enorm groot.

Want Eurostat bepaalde dat het Nederlandse BBP in werkelijkheid zomaar even een dikke €40 miljard hoger is dan we al die jaren allemaal dachten. Slimme jongens, daar bij Eurostat.

Effe aftikken aub
Toen dit bekend werd, waren Dijsselbloem en Rutte uiteraard best tevreden. Hoe hoger je BBP, hoe meer aanzien je internationaal hebt én hoe lager je staatsschuld procentueel is. Prachtig. Toch?

Alleen ging Rutte vorige week naar Brussel voor een Eurotop, en daar werd hem een factuur van €642 miljoen in zijn handen geduwd. Of hij die effe wou aftikken.

Even vergeten
De twee kopstukken waren wel blij met het fors hogere BBP, maar waren even vergeten dat de EU-bijdrage van ieder land wordt berekend op basis van de omvang van je economie. Want zó ver vooruitkijken, dat is een politicus uiteraard niet gewend.

De Fransen doen niet aan betaalde seks. Die hebben allemaal een minnares. Is goedkoper. En is nadelig voor het nieuw berekende BBP. Maar wel goed voor de EU-bijdrage. Want door de hogere bijdrage van Nederland, krijgen de Fransen nu geld terug.

Merci beaucoup, mes amis Hollandais!

Nu moet Rutte weigeren te betalen, want anders wordt het Nederlandse volk kwaad. Krijgt hij extreem links én extreem rechts in zijn nek. Vooral nu Cameron (die alle reden heeft om Nigel Farage te vrezen) al heeft geweigerd om te betalen.

Andere koek
That’s different cook
, zei Louis van Gaal vorige week tijdens een persconferentie, nadat een journalist hem zijn mening had gevraagd over de komende wedstrijd tegen koploper Chelsea.

Misschien kan Rutte advies vragen aan Van Gaal. Dan kan hij daarna aan zijn Europese collega’s zoiets zeggen als:

You can all the tree in!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: