Logica op de beurs

In onze nieuwsbrief van afgelopen week schreven we dat er op dit moment geen enkele logica op de beurs heerst. Dat we niet weten wanneer die logica gaat terugkeren, maar dat we wél weten dát dit gaat gebeuren.

Als de logica op de beurs weer terugkeert, dan zullen beursgenoteerde bedrijven weer de waardering krijgen die ze verdienen. Dat is echter heel iets anders dan dat we verwachten dat de beurs als geheel definitief gaat stijgen. Want dat verwachten we voorlopig niet!

Koers winst verhouding

Als mijn buurman mijn bedrijf wil overnemen en hij biedt mij 3 keer de jaarwinst, dan vraag ik hem of hij ze wel allemaal op een rijtje heeft en stuur ik hem wandelen.
Als diezelfde buurman vraagt of ik zijn bedrijf van hem wil overnemen voor 3 keer de jaarwinst, dan controleer ik uiteraard of er geen adder onder het gras zit, en zeg ik JA!

Kijk, een aandeel van een solide, goed presterend bedrijf hoort gemiddeld 15 keer de winst te noteren. Als een bedrijf ook gezonde winstgroei realiseert, mag het zelf iets duurder zijn. Koers winst verhouding is dan ook geen ratio die uit de lucht is gegrepen. Er zit financiële logica achter.

Aandelen van goed presterende bedrijven

Als wij zien dat we aandelen van goed presterende bedrijven voor minder dan 5 keer de winst kunnen kopen, dan worden wij optimistisch. Niet voor komende week of komende maand, maar voor de komende jaren. De langere termijn dus.

Als wij daarentegen zien dat aandelen 80 keer de winst noteren (zoals in 1998-2000 het geval was) dan worden wij, in ieder geval voor wat betreft die aandelen, pessimistisch.

Gewoon omdat dit zaken zijn die niet kúnnen blijven voortduren. Niets meer en niets minder. Met www.topaandelen.com ontdekken we aandelen van goed presterende, financieel sterke bedrijven die we nu voor nooit geziene prijzen kunnen aankopen. Alle reden om voor de komende jaren zéér optimistisch te zijn. Niet over de beurs als geheel, maar wel over dié aandelen.

Dat we hierdoor positief zijn als het algehele sentiment negatief is (en andersom), daar kunnen wij niets aan doen. Wij analyseren nuchter en hebben de cijfers en historie aan onze kant.

Aan u de keuze of u mee wilt in de waan van de dag of ervoor kiest om nuchter te blijven analyseren. Of u wilt blijven nadenken, of zonder nadenken met de meute mee wilt hollen…

Beleggen in goedkope aandelen

Vorige week schreven we hetzelfde en het blijft misschien wel voor een groot deel van 2009 gelden. U kunt nu profiteren van een historische situatie.

Met TopAandelen selecteren we ongelofelijk goedkope aandelen van bedrijven die ondanks (of dankzij) de crisis zeer goed presteren én er financieel zeer goed voor staan.

Die aandelen die de komende jaren met honderden procenten in koers gaan stijgen. Want het staat vast dat aandelen van bedrijven die goed presteren vroeg of laat weer de waardering krijgen die ze verdienen. Als u in dit soort aandelen wilt beleggen, dan is een abonnement op TopAandelen voor u ideaal.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: