Koersstijging van 740% en toch geen verkoopsignaal

Ruim twee maanden geleden schreef ik een artikel in deze nieuwsbrief over China Agritech (CAGC). De koers van het aandeel was sinds we het als penny stock selecteerden met 500% gestegen. Ik schreef dat we het aandeel vooral rustig vast hielden omdat wij vonden dat de koers op termijn nog veel hoger moest dan de $20 die het aandeel toen noteerde.

Boze mail
Enkele weken later ontvingen we een boze mail van een lezer. Hij had CAGC gekocht en de koers was sindsdien gedaald naar $14. Duidelijk iemand die wel graag een gratis tip krijgt, maar niet de moeite neemt om eerst kritisch te beoordelen waarom wij het aandeel vast hielden. Ook duidelijk iemand die niet kijkt naar de werkelijke waarde van een bedrijf, maar alleen naar de koers van een aandeel.

Les geleerd?
Inmiddels is de koers van het aandeel gestegen naar ruim $28 en noteert het dus 740% hoger dan op het moment dat we dit aandeel als extra tip naar onze jaarabonnees stuurden. Zou deze lezer het aandeel nog in portefeuille hebben? Of heeft hij het toen verkocht? Indien ja, zou hij er een les uit hebben geleerd? Ik hoop in ieder geval dat hij het aandeel nog bezit en inmiddels begrijpt dat je de koers van een aandeel niet al te serieus moet nemen. Dat het verstandiger is en dat je veel kalmer blijft als je je als belegger richt op wat een onderneming (en dus het aandeel) werkelijk waard is.

Nu wordt het toch écht tijd om te verkopen!
Dat zou toch je eerste reactie zijn. Blijven we echter nuchter naar de feiten kijken, dan hebben we een aandeel van een enorme snel groeiend bedrijf, dat géén schulden heeft, en dat slechts 12,5 keer de jaarwinst noteert. Met zulke cijfers kúnnen we niet anders dan concluderen dat CAGC nog steeds een goedkoop aandeel is. Ondanks een 740% koersstijging!

Natuurlijk kunnen we jaarabonnees die nu (deels) willen verkopen dat niet kwalijk nemen, maar wij houden dit aandeel gewoon nog rustig vast.

Hoe kan zoiets gebeuren?
Uiteraard grotendeels door de toen geldende beurscrisis. Daarnaast geldt echter dat dit soort kleine aandeeltjes vaak door een groot deel van de markt over het hoofd worden gezien. Tót het moment waarop ze worden ontdekt. Dan is het uiteraard feest.

Wij zoeken óók continue naar de beste penny stocks
U ziet het. De jaarabonnees van
TopAandelen profiteren enorm van hun VIP-behandeling, want dit is niet de enige penny stock die zo fors is gestegen. Daarnaast heeft deze ervaring ons geleerd dat het nuttig is om continue naar spotgoedkope penny stocks van financieel sterke en veelbelovende bedrijven te zoeken. De te behalen winsten zijn gigantisch. We gaan echter niet beloven dat we vanaf nu iedere maand met zo’n penny stock komen, want we willen onszelf hiermee niet onder druk zetten. Alleen als we een écht goede vinden, sturen we deze als extra tip naar onze jaarabonnees.

Beleggen in de goedkoopste aandelen van de beste bedrijven?
En daarnaast ook dit soort fantastische penny stocks van ons ontvangen?
Neem dan de VIP-behandeling en meldt u aan voor een jaarabonnement.

Ook de ‘gewone’ aandelen presteren fantastisch
Als u denkt dat je per sé een jaarabonnement moet nemen om een prachtig rendement te behalen, dan hebt u het mis. De aandelen die we dit jaar voor onze reguliere “Super Rendement Rapporten” hebben geselecteerd, zijn gemiddeld met 45% in koers gestegen, terwijl we ze gemiddeld nog maar zes maanden in portefeuille hebben. Omgerekend is dat 118% rendement op jaarbasis! Bijna 5 keer zo hoog als de beursindices!
Als kleinere belegger kunt u dus perfect toe met een halfjaarabonnement, vooral ook omdat u van één abonnement ongeveer twee tot drie jaar plezier gaat hebben.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: