Goudprijs gedaald. Paniek in de tent!

Gisteren ontvingen we nogal wat mails van TopAandelen-abonnees die verrast werden omdat dinsdag de goudprijs fors daalde, en de koersen van goud- en zilveraandelen nog forser.

Dat brengt mij op een punt waar ik toch al eens over wilde schrijven. Namelijk over hoe primitief beleggers reageren op nieuwsberichten.

Olieprijs knalt omhoog
Eerst neem ik u even mee terug naar vorige week. Want toen verscheen onderstaand bericht in zowat alle kranten wereldwijd.

De OPEC-landen waren tot een akkoord gekomen om hun olieproductie een klein beetje in te perken. En direct schoot de olieprijs omhoog.

Dit terwijl iedereen die een béétje verder kijkt, weet dat OPEC-landen slechts 35% van ’s werelds olie produceren. En dat andere olieproducerende landen hiervan maar wát graag profiteren door hun olieproductie op te schroeven.

Tegelijk weet iedereen die zich hierin een béétje verdiept dat OPEC-landen elkaar tot op het bot wantrouwen. En dat dit soort afspraken altijd binnen de kortste keren worden geschonden.

De olieprijs steeg vorige week dus op basis van een krantenkop, die inhoudelijk geen enkele waarde heeft.

Goudprijs daalt
Gaan we nu even naar de ECB. Als achtergrond moet u weten dat de ECB op dit moment €80 miljard per maand print. En dat dit geldprintprogramma officieel loopt tot maart 2017, of langer indien nodig.

Dinsdag zagen we onderstaande krantenkop op Bloomberg verschijnen, die de goudprijs direct deed dalen.

Als je deze kop leest, dan ben je inderdaad direct geneigd om goud te verkopen. Want het suggereert dat de economie nu goed draait en dat de ECB-directieleden al akkoord zijn om vanaf maart te gaan taperen. Ofwel om het maandelijks te printen bedrag stap voor stap omlaag te brengen.

Als je echter alléén maar even de moeite neemt om het artikel te lezen, dan zie je direct dat er geen nieuwsfeit is.

Want het enige wat een anonieme ECB-official aan een Bloomberg-reporter heeft verteld is dat ALS de ECB in de toekomst besluit om te stoppen met geld printen, ze de methode van tapering zullen gebruiken.

Over WANNEER de ECB dat gaat besluiten is met geen woord gerept.

ECB gaat eerder méér dan minder geld printen
En zéér waarschijnlijk heeft die ECB-official niets anders gedaan dan netjes antwoord gegeven op een vraag van de Bloomberg-reporter. Die het vervolgens opklopte tot een belangrijk nieuwsfeit.

Als je weet dat inflatie nu slechts 0,4% bedraagt, en als je alleen al de forse exportdaling (waarover ik u twee weken geleden vertelde) bekijkt, dan weet je dat de ECB nog lang niet kan gaan taperen. Dat ze in 2017 eerder méér dan minder geld zal gaan printen.

De goudprijs daalde dinsdag op basis van een krantenkop, die inhoudelijk geen enkele waarde heeft.

Houd lange termijn in het oog
Dit soort correcties zie ik echter graag. Het zorgt ervoor dat beleggers die zonder overtuiging in goud- en zilveraandelen beleggen, nerveus worden en uit de markt worden geschud.

Verkopende beleggers veroorzaken een correctie, die voor ons ideaal is om goud- of zilveraandelen aan- of bij te kopen.

Het enige waar je naar hoeft te kijken
Om je focus op de lange termijn te houden, hoef je alleen maar te kijken naar onderstaande krantenkop, die deze week verscheen.

Het IMF bericht in haar Global Financial Stability Report dat schulden wereldwijd op een historisch recordniveau van $152 biljoen zijn beland. En maant landen om daar iets aan te doen.

Dit ongekend hoge schuldsaldo kunnen en zullen politici nooit op de traditionele manier doen dalen. En je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. Want het zou een wereldwijde economische depressie veroorzaken.

De enige manier om die schuld als percentage van het BBP omlaag te brengen, is door inflatie te doen stijgen. En daarvoor hebben de beleidsmakers maar één oplossing.

Massaal geld printen.

De goudprijs gaat de komende jaren naar $10.000. En daarna nog véél hoger…

 

Minimaal 1250% koerspotentieel
Dinsdag vertelde ik u dat het voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” geselecteerde goudaandeel minimaal 1250% koerspotentieel heeft.

Door de daling van dinsdag is dat koerspotentieel alleen maar hoger geworden.
Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: