Andersom denken is juist nu cruciaal!

Op welke manier mensen ook beleggen, het is juist in moeilijke tijden dat beleggers de grootste fouten maken. De grootste fout is dat ze ofwel al hun aandelen verkopen, ofwel een andere beleggingsstrategie gaan volgen.

Het is een simpel principe. Nu is het bijvoorbeeld een veel beter moment om aandelen aan te kopen dan een half jaar geleden. De beurs staat fors lager dan toen en dus zijn aandelen nu veel goedkoper.

Verkopen doe je na een stijging
Al je aandelen verkopen doe je het beste als de beurs al een tijd lang is gestegen en van beleggingsstrategie veranderen doe je het beste wanneer je juist een goede periode achter de rug hebt. ‘Andersom denken’ is juist nu cruciaal. Ik schreef daar eerder dit jaar al
dit artikel over.

Enkele nuttige artikelen
Daarnaast wil ik u nog even wijzen op een paar andere eerder geschreven artikelen, waarvan de inhoud naar mijn mening juist nu belangrijk is.

Leest u vooral dit artikel over hoe belangrijk het is om je als belegger niet gek te laten maken en juist in moelijke tijden de basisprincipes in het oog te blijven houden.

En in dit artikel kunt u lezen hoe belangrijk het is om in alle omstandigheden kalm te blijven en de regels van je beleggingsstrategie te blijven volgen..

En in dit artikel leest u hoe belangrijk het is om als belegger vooral zélf het roer in handen te houden en om alleen ergens in te beleggen waar je voor de volle 100% achter staat.

Geldt voor iedere beleggingsstrategie
Uiteraard worden in de hierboven vermelde artikelen onze eigen beleggingsservices als voorbeeld gebruikt. De boodschap van ieder artikel is echter toepasbaar op iedere beleggingsstrategie, dus (naar onze bescheiden mening) nuttig voor iedere belegger.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: