De vijf beste tweets!

Twitter is voor mij een rijke bron van informatie die je in de reguliere media vaak niet tegenkomt. Al die informatie is teveel om in onze reguliere nieuwsbrieven te bespreken.

Daarom sturen we u iedere maandagochtend een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die ik de week voordien op Twitter ben tegengekomen.

Zo pakt u (ook als u geen Twitter heeft, of mij niet volgt) toch een paar interessante berichten mee.

 

1. Verrot systeem
In slechts vijf minuten tijd laat Alexandria Ocasio-Cortez op geniale wijze zien hoe verrot het Amerikaanse systeem is.

Deze 29-jarige rijzende ster in de Amerikaanse politiek heeft een krachtige uitstraling en kaart problemen aan die vrijwel iedere Amerikaanse kiezer moeten aanspreken.

 

2. Green New Deal
Diezelfde Ocasio-Cortez houdt er echter niet van om zich te laten beperken door zoiets vervelends als een begroting.

Als haar plannen voor een “New Green Deal” zouden worden uitgevoerd, zou de Amerikaanse staatsschuld door het dak gaan.

 

3. Geld dat je niet hebt, kan je gewoon printen
Maar geen nood. Want daarvoor hebben briljante geesten een truc bedacht.

Als je het benodigde geld gewoon uit het niets creëert, kan je onbeperkt geld uitgeven. Zie dit artikel van afgelopen vrijdag over welke gevolgen dit gaat hebben.

 

4. This time is different
Topeconoom Daniel Lacalle reageert op gepaste en cynische wijze op een tweet van Stephanie Kelton die beweert dat de overheid onbeperkt geprint geld kan uitgeven.

Lacalle’s boodschap is duidelijk. Een land dat denkt onbeperkt geld te kunnen uitgeven, vernietigt de koopkracht van haar munt.

Het politieke klimaat gaat echter wél die kant op. Die 1470% koerspotentieel die ik vorige week voor ons goudaandeel beschreef, kan wel eens zéér conservatief blijken te zijn.

 

5. Meevallertje
De belastingverlaging die Trump een jaar geleden invoerde heeft de Amerikaanse banken een meevaller van $21 miljard opgeleverd.

De banken spendeerden die meevaller vooral aan dividend en inkoop eigen aandelen, terwijl ze tegelijkertijd 4300 banen schrapten.

Hoe maak je mensen boos? Zo dus.

 

Als laatste nog even dit…
Een kleine, maar snel groeiende groep mensen vervangt de smartphone voor een ouderwetse, mobiele telefoon.

Het blijkt vooral zeer positieve effecten te hebben. Meer tijd, beter in staat om goed over dingen na te denken, beter vermogen om je te concentreren, meer gevoel van controle over je leven.

Iets voor u?

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: