Spannend als een jongensboek

(door Tom Lassing)
Als je iets wilt verkopen, wat het ook is, maak er dan vooral een prachtig verhaal omheen. Het gaat bij veel mensen namelijk niet om de inhoud, maar om het vertier. Geen advies dat je zou verwachten, maar kijk goed rond en zie dat het wel zo is. Zo zien we in diverse fora al sinds jaar en dag de verhalen rondom Empire Energy. Er zijn tientallen zo niet honderden bedrijven als Empire in de wereld. Wat maakt juist dit aandeel zo speciaal? Het is de spannende speculatie en het prachtige verhaal rondom de vermeende enorme (onbewezen) voorraden olie onder een eiland waar vanwege natuurbescherming nog amper gezocht is naar olie. Doe daarbij een spraakmakende ondernemer die niet wars is van het nodige vuurwerk en je hebt iedere maand wel iets prachtigs te vertellen.

De zilvermijn van de gebroeders Hunt
Zo ook gisteren een prachtig verhaal over ‘de zilvermijn van de gebroeders Hunt’. Deze twee broers probeerden in 1980 de gehele zilvermarkt naar hun hand te zetten. Dit om zo maximale winst te halen uit de zilvermijn die ze juist wilden gaan openen. Het plan mislukte, de zilverprijs klapte in elkaar, en de gebroeders Hunt gingen failliet. De zilverprijs heeft tot op heden nooit meer echt een herstel laten zien. De zilvermijn viel vanwege het faillissement stil en werd vergeten. Nu is er een nieuwe ondernemer gekomen, en als u ziet welk een prachtig verhaal die hieraan heeft weten te plakken! De droom van iedere marketeer!

Maar eerst even een nuchtere vraag
Voor u besluit in zo’n verhaal mee te gaan, eerst even een nuchtere vraag: “Wat is een nog niet in productie gebrachte mijn nu eigenlijk?”
– Het is een gat in de grond met een fantast erboven. Soms komt de fantasie uit, vaak helaas niet. Het enige verschil met een saai gat in de grond is hier het prachtige verhaal er omheen. Voor de rest zijn het simpelweg dezelfde soort feiten die er normaal ook zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen, de vooruitzichten prachtig, maar het resultaat is meestal desastreus.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: