Wat is veilig? En wat niet?

Naar aanleiding van dit artikel en uiteraard het hele gedoe rondom Cyprus ontvingen we veel vragen over wat voor ons, gewone particuliere spaarders/beleggers veilig is en wat niet.

Allereerst geldt dat 100% veiligheid domweg niet bestaat. En ook nooit heeft bestaan. Veiligheid is een illusie die vele jaren lang in stand is gehouden door politici en banken. En die mede heeft geleid tot de situatie waarin we ons nu bevinden.

Hieronder geef ik u antwoord op de twee belangrijkste vragen die we ontvingen:

1. Is een goudrekening veiliger dan een spaarrekening?

Als we geld op een spaarrekening zetten, dan lenen we feitelijk ons geld uit aan een bank. En aan geld uitlenen kleeft automatisch het risico dat je het om welke reden dan ook niet terug krijgt. Daarnaast hebben we afgelopen week gezien dat de overheid direct aan ons spaargeld kan komen, zelfs zonder dat we als burgers de kans hebben om te reageren.

Bij een goudrekening lenen we ons geld aan niemand uit. Het blijft van ons. Goldmoney en Bullion Vault zijn feitelijk doodgewone administratiekantoren, die niets anders doen dan ons goud en zilver voor ons in een kluis bewaren. En die ons daarvoor een commissie in rekening brengen. Groot bijkomend voordeel is dat het goud wordt bewaard in kluizen in fiscaal vriendelijke landen buiten de Eurozone.

Als u uw geld liever dicht bij u hebt, dan is fysiek goud en zilver thuis laten leveren een goede keuze. Ook daar kan een overheid niet zomaar aankomen.

Mijn antwoord is dus:

JA, een goudrekening is wat mij betreft véél veiliger dan een spaarrekening.
2. Kan een overheid aan onze aandelen komen?

Neen. Als je een aandeel bezit, dan ben je feitelijk voor een klein stukje eigenaar van een onderneming. Dat stukje eigendom kan een overheid niet van je afpakken. Wel kan een overheid besluiten om belasting te heffen op het kopen en verkopen van aandelen. In Belgie geldt nu al een beurstaks.

Om te voorkomen dat u ooit dit soort belachelijke belastingen gaat betalen, opent u het beste een rekening bij een buitenlandse broker.

Bespaar tot 90% op uw transactiekosten!

Maak gebruik van één van onze betaalde services, en we sturen u ons gratis Bonus Rapport waarin ik u vertel bij welke broker ik zelf al tien jaar klant ben. Deze is wat mij betreft met afstand de goedkoopste én meest betrouwbare broker ter wereld. Ik geef u er trouwens gelijk een handleiding bij, die het openen van een rekening enorm gemakkelijk maakt.

Je houdt je beleggingen op een plaats waar de overheid er niet met zijn tengels aan kan komen én je bespaart tot 90% op je transactiekosten!

Mijn antwoord is dus:

NEEN, een overheid kan niet aan uw aandelen komen. Maar kan uw beleggingen wel op andere manieren belasten. Zie de Belgische beurstax. Naar mijn mening is het verstandig om te beleggen via een buitenlandse broker.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: