Voor wie is een goudrekening interessant? En voor wie niet?

We ontvingen de afgelopen weken veel vragen van lezers over het aanhouden van een goudrekening. Of die voor hun situatie ook geschikt is. Allereerst geldt dat het aanhouden van een goudrekening naar mijn mening niet interessant is voor iemand die een paar duizend euro op zijn spaarrekening heeft, en die euro’s nodig kan hebben op het moment dat zijn auto, wasmachine, tv, etc. het begeeft.

Want aan het kopen en aanhouden van fysiek goud, zilver of platinum zijn nu eenmaal kosten verbonden. Zeer begrijpelijk, want het fysiek edelmetalen stallen en bewaren in een kluis die ook nog bewaakt moet worden, kost nu eenmaal geld. Kijkt u hier voor de tarieven van GoldMoney, die wij meer dan redelijk vinden.

Alleen interessant voor de langere termijn
Een rekening bij
Goldmoney open je dan ook het beste alleen als je een redelijk bedrag hebt, waarvan je weet dat je het de komende jaren niet nodig zult hebben. Geld waarmee je in principe dus kunt gaan beleggen. Van dat bedrag zou ik 20% tot 25% voor langere tijd in goud, zilver en platinum aanhouden. Dat hoeft niet direct, maar kan ook stap voor stap worden opgebouwd. De goudrekening is echter niet interessant als je wilt gaan speculeren op korte termijn koersstijgingen of -dalingen.

Waarom niet zelf goud of zilver kopen?
Natuurlijk zijn er voordelen aan fysiek goud in eigen beheer, maar voor mij wegen de nadelen veel zwaarder door. Zelf goud of zilver laten leveren kost ook handen vol met geld en je moet het ergens veilig zien te bewaren. En als u sieraden koopt, dan betaalt u een forse premie ten opzichte van de marktprijs. Het belangrijkste voor mij is echter dat er straks ook een moment gaat komen dat ik van mijn goud, zilver en platinum af wil. Bij Goldmoney hoef ik dan alleen maar een gratis verkooporder in te leggen, waarbij ik zelfs kan kiezen in welke valuta ik mijn geld wil hebben. Ik moet er niet aan dénken dat ik fysiek goud zou bezitten, en dan naar een of andere goudhandelaar zou moeten gaan om het te proberen verkopen!

Gelijke porties in goud, zilver en platinum
Zoals ik vorige week al schreef, kies ik er zelf voor om op mijn
Goldmoney rekening voor gelijke porties goud, zilver en platinum aan te kopen. Zo heb ik mijn geld gespreid over drie interessante edelmetalen die alle drie enorm potentieel hebben.
Klikt u hier om ook een rekening bij Goldmoney te openen.

Het openen van een rekening is trouwens zeer gemakkelijk, maar we hebben voor de zekerheid ook een Nederlandse handleiding geschreven.
Klikt u hier als u die wenst aan te vragen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: