Massale goudsmokkel

Nu we het toch over goud hebben, kom ik graag nog even terug op dit artikel van afgelopen dinsdag.

Ik vertelde daarin over alle maatregelen die de Indiase regering heeft genomen om Indiase burgers ervan te weerhouden om goud te kopen.

Uiteraard kan een triest stel politici dat door haar eigen bevolking wordt gewantrouwd onmogelijk voorkomen dat Indiase burgers goud blijven kopen. Het zit al duizenden jaren ingebakken in hun cultuur, en ze weten dat hun eigen Rupee ieder jaar koopkracht verliest.

Vanmorgen kwam ik dit artikel tegen, dat ik absoluut even met u wil delen.

Als reactie op alle anti-goud maatregelen wordt er nu goud India binnen gesmokkeld. Massaal. En uiteraard loopt de Indiase overheid daarbij net zo massaal achter de feiten aan.

Goudsmokkelaar grotere misdadiger dan drugssmokkelaar
De situatie is zelfs zo triest dat je als verklikker een grotere beloning krijgt door een goudsmokkelaar aan te geven, dan door een drugssmokkelaar aan te geven.

En Indiase douane-beambten krijgen 50.000 rupees per kilo in beslag genomen goud. Terwijl ze 40.000 rupees krijgen voor een kilo in beslag genomen cocaïne en 20.000 rupees voor een kilo in beslag genomen heroïne.

Een Indiër die goud zijn land binnen smokkelt, is dus een grotere misdadiger dan iemand die cocaïne of heroïne India binnen smokkelt.

De wereld wordt met de dag maffer…

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: