Goudprijs gaat vanaf eerste helft 2016 fors stijgen

In 2014 steeg de goudprijs met 11%. En op 31 december 2015 noteerde goud precies 0,6% hoger dan het slot van 2014. In euro’s gemeten.

De afgelopen twee jaar was je met fysiek goud dus al een heel stuk beter af dan met een spaarrekening in euro’s!

Het geeft aan hoe hard Mario Draghi zijn best doet om de euro te doen verzwakken. En hij geeft zelf al aan dat hij daarmee nog lang niet klaar is. Reden genoeg om méér spaargeld om te zetten in fysiek goud.

Goudaandelen
Maar voor goudaandelen is het een ander verhaal. Daarvoor is het nodig dat de goudprijs in dollars gemeten gaat stijgen. En ik verwacht dat dit in 2016 zal gaan gebeuren.

Ik vertelde onze nieuwsbrieflezers de afgelopen weken al regelmatig waarom de Amerikaanse economie komend jaar in recessie zal gaan.

En ik liet ze bovenstaande grafiek zien. Uit de ISM-index blijkt dat het deel van de Amerikaanse economie dat tastbare goederen produceert feitelijk al in recessie is. De dienstensector zal binnenkort volgen.

Desondanks verhoogde Yellen op 16 december de rente. Waardoor ze de economie alleen maar sneller en dieper in een recessie helpt.

Yellen zal blunder terugdraaien
Op zijn allerlaatst in de zomer van 2016 (presidentsverkiezingen!) zal Yellen deze blunder terugdraaien en zal ze tegelijk aankondigen om opnieuw geld te printen. En dat zal fors meer zijn dan de $85 miljard per maand die Bernanke tot vorig jaar printte.

Op dat moment zal Yellen ook het laatste stuk vertrouwen van de financiële markten hebben verspeeld. Zal niemand er nog op vertrouwen dat het goed gaat komen met de economie.

Hét signaal voor beleggers om massaal richting goud en zilver te gaan!

Goud- en zilveraandelen zullen als eerste beginnen stijgen
Wij verwachten echter niet dat de goudprijs pas zal beginnen te stijgen op het moment dat Yellen zal aankondigen opnieuw geld te gaan printen.

Want oplettende beleggers zullen dit allemaal zien aankomen. Waardoor goud en zilver eerder in prijs zullen gaan stijgen.

En we verwachten dat de koersen van goud- en zilveraandelen nog een stuk harder zullen stijgen. De kans is zelfs zéér groot dat goud- en zilveraandelen hun stijging al inzetten vóórdat goud en zilver in prijs gaan stijgen (gebeurde ook in 2001).

Alle reden dus om reeds voor de komende maanden zéér positief te zijn over goud- en zilveraandelen…

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
We sturen 2 tot 3 keer per week een nieuwsbrief uit. Met daarin onze eigenwijze, totaal onafhankelijke kijk op economie, persoonlijke financiën, en uiteraard de beurs.

Vul hieronder even uw e-mail adres in, en u ontvangt van ons gelijk een gratis tip voor een spotgoedkoop aandeel waarvoor wij de komende tijd een forse koersstijging verwachten!

PS:
Uiteraard houden we de ontwikkeling rond goud en zilver scherp in de gaten. Zodra de definitieve stijging wordt ingezet, vertellen we u in onze nieuwsbrief hoe u daar maximaal van kunt profiteren!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: