Waar is die recessie dan?

In verschillende publicaties lees ik verbazing over het ‘grote recessiegevaar’. Ik las dat de grote autofabrikanten in september zeer goede omzetcijfers behaalden, dat Amerikaanse inkoopmanagers voorraad aan het opbouwen zijn (doe je uiteraard alleen als je orders binnenkrijgt), dat je bij Tiffany’s in de rij moet staan om diamanten sieraden te kopen en dat privé jets volgepakt met zakenlui af en aan vliegen.

Ik las ook over een fondsmanager die Duitse industriële bedrijven ging bezoeken. De CEO’s van die bedrijven vroegen hem waar hij en al die economen en beursanalisten nu eigenlijk mee bezig zijn. Want hun business was booming!

Vorige week was ik in Nederland en ik kon ook daar weinig crisis ontdekken (behalve in de bouw). En zelfs hier in Italië kan ik weinig crisis ontdekken in het dagelijks leven. Ik ging zondagavond na terugkomst wat eten in mijn favoriete restaurantje en het was er razend gezellig, volgepakt met druk babbelende Italianen.

Maar wat dan met alle onheil die ook in deze nieuwsbrief is voorspeld? Dat blijft kaarsrecht overeind. In dit artikel ga ik daar dieper op in.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: