Een kaartenhuis

De steun aan Ierland is wederom niets anders dan een armzalige poging om problemen met banken en pensioenfondsen te voorkomen in de “veilige” landen. Dat ook die “veilige” landen lang niet zo veilig zijn als velen denken, beschrijven we in het gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” dat in juni is verschenen.

Op pagina’s 2-4 van dit rapport laten we u zien waarom de situatie in de eurozone hopeloos is én vertellen we hoe u zich de komende jaren daartegen kunt wapenen. Vraagt u het rapport hier aan.

De markten zijn meedogenloos en zullen hun pijlen steeds meer gaan richten op Portugal. Dat die markten meedogenloos zijn is niet omdat er een boosaardig iemand aan het roer zit die handenwrijvend zijn volgende slachtoffer kiest. Het is simpelweg omdat die markt uit mensen bestaat, en omdat die mensen steeds minder trek hebben om geld uit te lenen aan landen die jarenlang op te grote voet hebben geleefd.

Precies zoals u en ik ook geen geld zouden willen uitlenen aan iemand waarvan we vermoeden dat er een risico is dat we het uitgeleende geld nooit meer terug gaan zien. Voor mij is het zelfs een mirakel dat er mensen bestáán die hun zuur verdiende geld durven uitlenen aan een staat die wordt gerund door politici met een totaal gebrek aan financiële discipline.

De eurozone is een financieel kaartenhuis dat met kunst en vliegwerk overeind wordt gehouden. Voorlopig nog.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: