Deze ontwikkeling is voor ons enorm nadelig!

Ik kom nog even terug op Netflix en McDonalds, waarover ik u gisteren vertelde.

Want hoe kan het dat deze twee (en vele andere) aandelen zo duur zijn geworden. Dat ze zo populair zijn onder beleggers, terwijl een blinde kan zien dat het fout zal aflopen?

Dat heeft alles te maken met de enorme opkomst van beleggen in ETF’s.

Op het plaatje hieronder zien we hoe enorm veel geld van vooral particuliere beleggers de afgelopen jaren richting ETF’s is gegaan.

ETF’s pompen de koersen van populaire aandelen op
Aandelen waarin veel wordt gehandeld en uit sectoren die populair zijn bij de grote massa, worden in de meeste ETF’s opgenomen.

Waardoor ETF-beleggers peperdure aandelen als McDonalds en Netflix bezitten, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Zolang deze ontwikkeling doorgaat, worden koersen van dit soort aandelen verder opgepompt.

Zodra het sentiment op de beurs draait, knallen de koersen van dit soort aandelen het hardst omlaag. En zullen de katers bij ETF-beleggers ongekend zijn.

Geld dat richting ETF’s gaat, kan niet richting andere aandelen
De enorme stijging in ETF-beleggen is trouwens zéér nadelig voor bijvoorbeeld onze GoedNieuwsBeleggen strategie.

Want al het geld dat middels ETF’s richting al die veel te dure aandelen gaat, kan uiteraard niet richting de veelal wat kleinere aandelen gaan die we voor deze topstrategie vaak selecteren.

Daardoor maken we met GoedNieuwsBeleggen feitelijk een minder hoog rendement dan wanneer er normale logica op de beurs zou gelden.

Wonderbaarlijk dat we op 46% afstevenen!
Als je deze ontwikkeling bekijkt, dan is het écht wonderbaarlijk dat we met GoedNieuwsBeleggen afstevenen op 46% rendement in 2017.

En als straks de logica weer op de beurs terugkeert, dan mogen we zelfs een fors hoger rendement verwachten!

GoedNieuwsBeleggen is de allerbeste beleggingsstrategie die ik ooit heb gezien.
Klik hier om mee te doen met deze topstrategie!

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: