Zo kom je als winnaar uit deze vier fases

Afgelopen woensdag vertelde ik u over de enorme economische crisis in Venezuela. Dit jaar maar liefst 700% inflatie. En ik vertelde u waarom we ook in de VS, Europa in Japan op een dergelijk inflatiescenario aan het afstevenen zijn.

Economisch wanbeleid. Geld printen. Meer geld printen. Nog meer geld printen. Fors stijgende inflatie. Hyperinflatie.

Maar uiteraard zitten we nu nog niet bepaald in de fase van fors stijgende inflatie. Daarom wil ik u in dit artikel even meenemen naar hoe de komende tijd volgens mij zal verlopen.

Exacte data hebben we uiteraard niet. Maar we hebben wel aanknopingspunten die ons kunnen helpen om onszelf goed door die periode heen te manoeuvreren.

 

Fase 1 – Doormodderen
We zitten nu al een tijd lang in de doormodderfase. De economie groeit langzaam en moeizaam. Inflatie blijft achter. Zodra de beurs te snel stijgt, waarschuwen Fed-directieleden dat er een renteverhoging zit aan te komen.

Zie hieronder de laatste uitspraak van Fed-directielid John Williams van gisteren.

Zodra de beurzen echter dalen, waarschuwen centrale bankiers dat ze klaar staan om (meer) geld te printen. Zie wat na het Brexit referendum gebeurde.

De markt moddert mee, maar heeft haar vertrouwen in centrale bankiers het afgelopen jaar in rap tempo verloren.

 

Fase 2 – Recessie en (forse) beursdaling
De Amerikaanse en Europese economieën gaan in recessie en de beurzen dalen. Japan, China en veel andere landen volgen snel. Dat kan op de gewone manier gaan, of door een economische schok zoals in 2008.

Centrale bankiers proberen de boel omhoog te praten, maar hebben geen greintje geloofwaardigheid meer. Iedere keer als een centrale bankier zijn mond open trekt, daalt de beurs alleen maar verder. Alleen daadwerkelijke actie kan beleggers nog positief stemmen.

In dat klimaat zal Helicopter Money nog de enige serieuze optie zijn om de financiële markten te kalmeren, om de (dan zéér boze) consument positief te stemmen en om inflatie op te krikken.

 

Fase 3 – Feest
De consument heeft dankzij Helicopter Money meer geld te besteden en er wordt weer volop geïnvesteerd in infrastructuur. De economie groeit als kool en de beurzen stijgen naar nieuwe hoogten.

Inflatie stijgt naar de gewenste 2 procent. En stijgt daarna door naar 3 tot 4 procent. Er is echter niemand die op dat moment zin heeft om zich dáár zorgen over te maken.

 

Fase 4 – Inflatie knalt verder omhoog
Centrale banken durven de rente niet te snel te verhogen en durven niet te snel te stoppen met geld printen. Bang als ze zijn om het economisch herstel te verpesten.

Met als gevolg dat inflatie in rap tempo boven 4% stijgt. Waarna centrale banken de controle kwijt zijn en op een grandioze manier achter de feiten aan lopen.

Beurzen blijven fors stijgen, maar de gewone burger ziet prijzen in de supermarkt fors sneller stijgen dan zijn inkomen. Terwijl tegelijk zijn spaargeld enorm in koopkrachtwaarde achteruit gaat.

We gaan in rap tempo richting het soort toestanden dat we nu in Venezuela zien.

 

Verliezers en winnaars
De grote verliezers van dit alles zullen de gewone burgers zijn die hun geld op een spaarrekening hebben. Of die het van een pensioen of uitkering moeten hebben.

De winnaars zijn zij die hun geld verstandig beleggen. Want beurzen zullen tot grote hoogten stijgen, en vooral grondstofaandelen zijn de grote winnaars.

Totale gekte
De allergrootste winnaars zullen beleggers in goud- en zilveraandelen zijn. Wij verwachten dat goud en zilver in alle vier deze fases in prijs zullen stijgen.

In de eerste twee fases zal de stijging nog redelijk kalm zijn. Het zijn vooral professionele beleggers die goud en zilver gestaag in prijs doen stijgen.

In de derde fase zal het een stuk harder gaan. Naast de professionals zal een steeds grotere groep particuliere beleggers goud en zilver(aandelen) gaan kopen.

En in de vierde fase zal de grote massa zich op goud en zilver storten, waarna we een goud- en zilverhype krijgen, die zal uitmonden in totale gekte.

Deze bull markt gaat veel heviger zijn
Ik liet u enkele weken geleden al in dit artikel zien waarom de bull markt voor goud- en zilveraandelen zich nu pas in de prille beginfase bevindt.

En ik gaf u vier belangrijke redenen waarom deze bull markt véél heviger zal zijn dan alle vorige bull markten.

Waarom u met goud- en zilveraandelen DUIZENDEN PROCENTEN koerswinst gaat realiseren.

Zorg dat je hiervan meeprofiteert!
Als TopAandelen-abonnee ontvangt u alle EXTRA GOUD- en ZILVERTIPS die we de afgelopen maanden hebben uitgestuurd.

Met deze extra tips gaat u de komende jaren ongelofelijk hard profiteren van de enorme bull markt die nog maar net is begonnen.
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: