Twee keuzes

Geld printen gebeurt altijd als er problemen ontstaan nadat politici en bankiers er een tijd lang een financiële puinhoop van hebben gemaakt. Het gebeurt altijd omdat het creëren van inflatie voor politici minder pijnlijk is dan het saneren van schulden.

De westerse wereld is zodanig ondergedompeld in schulden dat het twee keuzes heeft. Het laten instorten van het gehele financiële systeem. Of de rente kunstmatig laag houden én massaal geld printen.

Geld printen leidt onherroepelijk tot meer geld printen. En daarna tot nog veel meer geld printen. En dus onherroepelijk tot fors stijgende inflatie. En stijgende inflatie vreet aan de koopkracht van je spaargeld. Hyperinflatie maakt je spaargeld in korte tijd totaal waardeloos.

Als u het met bovenstaande drie vaststellingen oneens bent, dan hoeft u niet verder te lezen. En wens ik u voor de komende jaren heel veel sterkte toe.

De cijfers spreken voor zich
Als u echter ons gratis rapport Wees voorbereid en heb een plan! hebt gelezen, alle harde cijfers goed tot u hebt laten doordringen, en u denkt een beetje logisch na, dan weet u heel goed hoe de vlag erbij hangt. En dan weet u dat politici niets oplossen. En dat centrale banken alleen maar méér geld zullen printen.

Als geld printen de oplossing zou zijn voor financiële problemen, dan zou Zimbabwe op dit moment het rijkste land ter wereld zijn.

Als het grote publiek straks in de gaten krijgt wat centrale bankiers aan het doen zijn en beseft dat ze papiergeld niet meer kan vertrouwen, dan gaan we het scenario krijgen wat ik gisteren in dit artikel beschreef.

Dat scenario ging over goud en zilver. In dit artikel beschrijf ik hoe aandelenkoersen zich bij fors stijgende inflatie gedragen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: