Briljante marketing

Afgelopen week was in Nederland de crisis bij DSB bank groot nieuws. Deze bank is briljant in het verkopen van leningen aan mensen die eigenlijk geen lening zouden moeten nemen, en verkoopt/verkocht daar veelal onnodig koopsompolissen bij waar een enorme winstmarge op zit. De Vlaamse lezer kan hierin de praktijken van Citibank Belgium herkennen, die hierin ook zeer bedreven is. Alleen is de marketing bij DSB van Champions League niveau en die van Citibank eerder tweede klasse nationaal, waardoor DSB uiteraard ook veel groter is en meer impact heeft.

De pers is deze week op DSB Bank gedoken en na een uitspraak van een belangenbehartiger in een ontbijtprogramma, waren ze bij DSB (terecht) bang dat teveel mensen hun geld er gingen weghalen. Plotseling ging gisteren om 12 uur de website plat door “onbekende hackers” die de website “bombardeerden”. Briljante strategie van briljante marketeers. Alleen is wat Dirk en zijn kornuiten doen niet zo goed voor de financiële gezondheid van veel minder intelligente mensen en uiteindelijk voor de Nederlandse economie.

Hoe je als consument je bank het beste gebruikt
Van banken moet je het als consument nooit hebben. Van geen enkele bank.
Daarom hier even een gratis advies over hoe u uw bank het beste kunt gebruiken:

Zorg dat u bij uw bank alleen een rekening courant, een gewone spaarrekening, eventueel een credit card als u zeker weet dat u iedere maand het saldo geheel aflost, en eventueel een doodgewone annuïteiten hypotheek hebt (zónder koopsompolissen en andere verzekeringen!). Dan bent u het goedkoopste uit en verdient uw bank nauwelijks iets aan u. Zelfs die slimme DSB bank niet.

Zeg neen tegen “twee-in-een”!
Hebt u andere financiële producten of diensten nodig, zoek per product kritisch uit wie voor dat product uw beste aanbieder is. En zeg áltijd neen als iemand u een combinatie van twee of drie producten (bijv. lening + verzekering) aanbiedt. Want daar verdienen banken en verzekeringsmaatschappijen het meest op, ofwel daar verliest u het meeste op.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: