Hoe heb je dat berekend?

Afgelopen weekend ontvingen we van enkele lezers de vraag hoe we het koerspotentieel voor de aandelen in ons rapport “De toekomst is elektrisch!” hebben berekend.

Misschien goed om daar even aandacht aan te besteden.

Het begint met welke koperprijs we verwachten. In een zeer leerzaam interview op Real Vision legde grondstoffenexpert Leigh Goehring vorig jaar uit waarom de prijs van koper de komende jaren naar minimaal $7 per pond zal stijgen.

Een paar maanden later verhoogde hij zijn verwachting zelfs naar meer dan $10 per pond.

Naderend tekort
De reden ligt uiteraard in wat ik u vrijdag al in dit artikel vertelde. De komende jaren gaat er een groot, alsmaar stijgend tekort aan koper ontstaan.

Over tien jaar zal de vraag naar koper dus maar liefst 60% hoger zijn dan het aanbod. Bedenk even hoe gigantisch hard de prijs van koper zal stijgen!

Onderstaande tweet verwijst naar een artikel in Barrons, dat vertelt waarom de vraag naar koper de komende jaren zo hard zal stijgen én waarom er niet genoeg aanbod zal zijn.

Het citaat in de tweet is wat ons betreft veelzeggend.

Uitleg berekening koerspotentieel
Voor de berekening van het koerspotentieel was ons uitgangspunt dat de prijs van koper op de middellange termijn (2-3 jaar) naar $7 per pond zal stijgen.

Vervolgens pakten we van alle drie de door ons geselecteerde aandelen de V&W-rekening over 2018 erbij.

Waarna we berekenden hoeveel hoger hun winst zou zijn geweest als ze het door hen geproduceerde koper voor $7 per pond hadden kunnen verkopen.

Vervolgens hebben we berekend welke koers deze aandelen zouden noteren als beleggers het beursgemiddelde van 18 keer de jaarwinst zouden betalen.

400%, 560% en 600%
Daarmee kwamen we op koersen die 400%, 560% en 600% hoger liggen dan de huidige koersen.

Daarbij zijn het effect van de verwachte productiestijgingen én het (deels hoge) dividend dat ze alle drie uitkeren nog niet eens meegerekend.

Stijgt de koperprijs de komende jaren naar $10 per pond, dan zullen de koersen uiteraard nog veel hoger stijgen. En uiteraard ook het dividend.

Vandaag nog een extra kans!
Als TopAandelen-abonnee ontvangt u dit rapport helemaal gratis, als extra bonus.

Maar we willen u ook de mogelijkheid geven om te profiteren als u geen abonnee bent.

Omdat we u bovenstaande berekening ook even mee wilden geven, hebben we besloten om u nog een extra kans te geven om dit unieke rapport los te bestellen.

Daarna sluiten we definitief de inschrijving.

Profiteer van DE megatrend van de komend jaren!
Klik hier om dit unieke rapport snel te bestellen

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: