Waarin wij de komende jaren NIET zullen beleggen

Wij zijn voor de komende jaren zeer negatief over de gewone spaarrekening. De reële rente (na belasting en inflatie) is nu al negatief en wij verwachten dat dit zo zal blijven, of zelfs nog zal verergeren. Ofwel, met een spaarrekening weet je zeker dat je de komende jaren stap voor stap armer wordt.

Blijf weg van obligaties
Om diezelfde reden blijven we ook weg van obligaties. Beleggen in obligaties is niets anders dan geld aan iemand uitlenen tegen een vaste rente. Een vaste rente ontvangen is in deze tijd absoluut oninteressant. Daarbij moet je goed opletten aan wie je geld uitleent. Wij zouden nooit en te nimmer in obligaties beleggen van (dus geld uitlenen aan) banken, verzekeringsmaatschappijen, of de overheid. Teveel risico.

De westerse consument
We willen ook absoluut NIET beleggen in dure aandelen, of in aandelen van bedrijven die geen winst maken, of in aandelen van banken en verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast zullen we niet beleggen in aandelen van bedrijven die zich volledig richten op de Amerikaanse en/of Europese consument. Want die gaat naar onze overtuiging moeilijke jaren tegemoet en zal ieder dubbeltje drie keer moeten omdraaien.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: