Financiële Tsunami – Duidelijk zichtbare signalen

Ik heb u al een paar keer verteld over de stijgende dollar. En hoe die stijgende dollar een spoor van vernieling in vooral opkomende markten gaat veroorzaken.

Als u echter denkt dat de dollar stijgt omdat de Amerikaanse economie zo sterk is, dan hebt u het mis. De dollar is een structureel zwakke munt.

Maar andere grote valuta (Yen, Euro) zijn nog een stuk zwakker. Terwijl China de koers van haar munt met alle geweld omlaag wil drijven.

De reden dat de dollar stijgt, en het komende jaar door zal stijgen, ligt vooral aan het hieronder simpel beschreven, maar wezenlijke verschil in centrale bank beleid.

 

US Federal Reserve:
Ergens dit jaar willen we de rente verhogen.

Alle andere centrale banken:
We gaan de rente verlagen en/of geld printen, om zodoende de koers van onze munt te doen dalen.

 

Renteverhoging in september
Gisteren las ik twee uitgebreide analyses van economische researchbureaus die de Fed nauwgezet volgen. Beiden kwamen tot de conclusie dat de Fed in juni waarschijnlijk zal hinten op een 0,25% renteverhoging. En die in september zal doorvoeren.

Bij geen enkele andere centrale bank ter wereld is er in de verste verte ook maar enige sprake van een mogelijke renteverhoging. Is juist het omgekeerde het geval.

Het komende jaar
De kans dat Yellen de rente een keer moet gaan verhogen, stijgt. Nadat Walmart eerder deze maand al de lonen van haar laag betaalde medewerkers verhoogde, kondigde gisteren McDonalds een loonsverhoging aan voor haar 90.000 Amerikaanse medewerkers. Andere bedrijven zullen volgen.

Stijgende lonen leidt tot stijgende prijzen

Stijgende prijzen leidt tot hogere rente.

Wij verwachten dan ook dat de dollar het komende jaar nog fors door zal stijgen. En dat een aantal opkomende landen enorme klappen gaat krijgen.

Dollarschulden
Dat heeft vooral te maken met de $9.000 miljard aan dollarschuld die buiten de VS uitstaat. Die steeds grotere valutaverliezen veroorzaakt bij eenieder die dollars heeft geleend om die buiten de VS te beleggen/investeren.

Onderstaand plaatje maakt duidelijk dat in veel landen het aan dollarschuld uitstaande bedrag zeer fors is in relatie tot hun BNP.

Profiteer van stijgende dollar. En van de neveneffecten.
Met ons rapport “De Dollar is aan het Stijgen” profiteert u van de stijgende dollar. En vooral van de gigantische neveneffecten die dit veroorzaakt.

We gaan daar enorm van profiteren. Tót het moment dat de Amerikaanse economie straks weer écht begint te sputteren, en er steeds meer geruchten komen dat Yellen weer geld gaat printen.

Wij vermoeden dat dit over ongeveer een jaar zal zijn. Op dat moment gaan we onze winsten veilig stellen. Onze posities sluiten.

Drie ‘rijke’ westerse landen staan op instorten
Daarnaast hebben we (buiten de Eurozone) nog drie rijke, economisch ontwikkelde landen waar de eerste duidelijke tekenen van een enorme crisis al zeer goed zichtbaar zijn.

In die drie landen zijn enorme crises aan het uitbreken. En dat staat los van wat de dollar gaat doen. Ook als Yellen vandaag nog de geldpersen aan zou zetten, gaat het daar volledig mis. Is écht geen redden meer aan.

Voor twee van de drie landen hebben we al posities ingenomen. En staan we al op een mooie winst. Maar dat is slechts een goed beginnetje…

Voor het derde land wachten we sinds twee weken op het juiste moment om een positie in te nemen. Kan nu ieder moment gebeuren.

Financiële tsunami wordt alleen maar groter
De stijgende dollar veroorzaakt een financiële tsunami in opkomende landen, die nog eens wordt verergerd door het economisch instorten van drie ‘rijke’ westerse landen!

De ene na de andere domino is aan het vallen!
Met ons speciale rapport “De Dollar is aan het Stijgen!” ga je daar ongekend hard van profiteren. Bestel het hier!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: