We gaan er een paar maandjes langer over doen!

De Bank of Japan besloot vanochtend om (nog) geen extra geld te printen. Uit dit persbericht blijkt dat de BoJ-directie zelfs verwacht dat de Japanse economie aan een bescheiden tempo verder zal herstellen.

En dat de BoJ zal doorgaan met 80 biljoen Yen per jaar printen, omgerekend een toch al ongelofelijke €49 miljard per maand.

Ontkenningsfase
De cijfers waarover ik in dit artikel en in dit artikel schreef, bleken voor de negen leden van de BoJ-directie dus niet verontrustend genoeg. En blijkbaar doen ze ook de Chinese devaluatie af als een eenmalige gebeurtenis (wat absoluut niét het geval is).

De Japanse centrale bankiers zitten dus nog in de fase waarin ze niet willen toegeven dat hun huidige geldprintstrategie niet werkt. Of ze willen juist een volgende Chinese devaluatie afwachten, zodat ze daarna kunnen doen alsof China hen dwingt om meer te gaan printen.

Vooraf rekening mee gehouden
Voor het signaal dat we vrijdag voor ons rapport “De Dollar is aan het Stijgen!” uitstuurden was het leuker geweest als de BoJ reeds vandaag had aangekondigd om fors meer geld te gaan printen.

Maar tegelijk hebben we hier uiteraard rekening mee gehouden. Meer tegenvallende economische cijfers zullen de druk op de BoJ de komende tijd alleen maar verder vergroten.

Druk zal komende maanden fors toenemen
Wij verwachten daarom ergens in de komende drie maanden absoluut een aankondiging van de BoJ.

De economen van Citi en Goldman Sachs verwachten een aankondiging op 30 oktober. Daardoor stijgt de kans dat de markt dit nu ook verwacht. Vooral ook omdat we steeds meer krantenkoppen zoals hieronder gaan zien.

In dat geval zal de Yen de komende maanden wat geleidelijker dalen. Waardoor we misschien niet voor 500% winst op een dikke maand tijd zullen gaan, maar voor 500% op ongeveer drie maanden tijd.

Is geen enkel probleem voor ons!
Profiteer mee! Bestel hier het unieke rapport “De Dollar is aan het Stijgen!”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: