Oh, wat maken ze een enorme denkfout!

Draghi vertelde tijdens zijn persconferentie dat de financiële markten maar moeten wennen aan grotere volatiliteit op de obligatiemarkt. Waarna de Europese obligatiemarkt volledig in de stress schoot. En de aandelenbeurs ook negatief reageerde.

Tegelijk lezen we in de media berichten dat de angst voor deflatie in de Eurozone aan het wegebben is. Economisch herstel, angst voor deflatie weg, inflatie richting de gewenste 2%.

Maar oh, wat maken ze daarmee een enorme fout!

De belangrijkste ontwikkeling
Want, beste lezer, de belangrijkste ontwikkeling die op de valutamarkt gaande is, is die van de Japanse Yen. Op onderstaande grafiek zien we hoe hard de dollar stijgt tegenover de Yen.

Na de uitbraak van vorige week is de USD/JPY rijp voor een verdere stijging richting 145. En dat kan héél snel gaan!

Wilt u alstublieft nóg meer geld printen?
De Japanse centrale bank print zich een slag in de rondte. Twee keer zoveel als de ECB. En toch wil die verdomde inflatie maar niet richting 2% stijgen!

Het IMF heeft nu zelfs een oproep aan Japan heeft gedaan om nóg meer geld te gaan printen. Waardoor de Yen nóg sneller waardeloos gaat eindigen.

De Chinezen
En dan komen we bij de Chinezen. De Chinese Yuan is nu zowat gelinkt aan de dollar.
Maar in China zien we nu steeds meer tekenen van deflatie. En de Chinezen zijn niet bepaald blij met wat buurland Japan allemaal uithaalt. De dalende Yen brengt de Chinese economie veel schade toe.

De kans is daarom zeer groot dat China haar rente fors verder zal verlagen, en dat de Yuan in koers zal dalen tegenover de dollar én de euro (waardoor de Chinese beurs fors verder zal stijgen, zie dit artikel).

Waarna andere Aziatische landen (zoals Zuid-Korea) ook maatregelen zullen nemen om hún valuta te laten devalueren.

Waarom is dit de belangrijkste ontwikkeling?
Omdat dit de economie van de eurozone op twee manieren hard raakt.

Ten eerste zal export naar Azië daaronder lijden én wordt het steeds moeilijker om met Aziatische bedrijven te concurreren op de wereldmarkt. Export vanuit de eurozone zal dalen. Waardoor economisch herstel snel kan omslaan in een nieuwe recessie.

Daarnaast gaan de prijzen omlaag van alles wat we uit China, Japan en andere Aziatische landen importeren. Waardoor we automatisch richting deflatie gaan. Waardoor politici en centrale bankiers weer in de stress zullen schieten. En waardoor Draghi waarschijnlijk nóg meer geld zal printen om deflatie te vermijden.

En gek genoeg is de kans groot dat dit allemaal positief gaat zijn voor beurzen en obligatiemarkten! Want die worden blij van geld printende centrale bankiers!

We zijn nog lang niet klaar met deze valuta-oorlog!
Met ons rapport “De Dollar is aan het Stijgen” vertellen we u hoe maximaal te profiteren van de fors dalende Yen, de stijgende Chinese beurs, drie andere ontwikkelde economieën die op het punt van instorten staan, en nog veel meer.
Klik hier om mee te profiteren!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: