Nieuwe knuppel in het hoenderhok

Belangrijk nieuws vanochtend. De Chinezen hebben hun munt gedevalueerd tegenover de dollar (waaraan ze min of meer gekoppeld zit). De grootste devaluatie van de afgelopen twintig jaar.

Deze krantenkop die ik op het internet vond, zegt eigenlijk alles. De Renminbi (of Yuan) moet omlaag omdat de Chinese economie niet langer groeit, en omdat China tegenover andere Aziatische landen concurrentiekracht verliest.

Op de grafiek hieronder ziet u hoe de USD in één dag met 2% stijgt ten opzichte van de Chinese Renminbi (CNY).

Dit nieuws lijkt op het eerste gezicht misschien niet erg belangrijk. Want China is ver van ons bed. Maar dit, beste lezer, is écht superbelangrijk nieuws.

Nieuwe ronde van renteverlagingen op komst
Want bedenk ten eerste dat dit soort acties net als renteverlagingen zijn. De eerste devaluatie zal niet de laatste zijn. En bedenk vervolgens hoe bijvoorbeeld de Japanners en de Koreanen hier tegenaan kijken.

En alle andere Aziatische landen die met China concurreren. Die worden hier op zijn zachtst gezegd niet vrolijk van. En dus zien we dat de kans op een nieuwe ronde van renteverlagingen en geld printen zienderogen stijgt.

Duitsland gaat hier last van krijgen
En bedenk vervolgens eens welke impact dat heeft op Duitsland, dat vooral met Japan en Korea (maar ook direct met China!) op de wereldmarkt concurreert. En daarmee op de rest van de eurozone.

Wat ons betreft gooit China hiermee een nieuwe knuppel in het hoenderhok van de valuta-oorlog. En zet ze daarmee een nieuwe steunpilaar onder de huidige dollar bull markt.

Ideaal nieuws voor ons
Goed nieuws dus! ALS u de komende tijd ten minste wilt profiteren van een alsmaar stijgende dollar en de vele neveneffecten die dit veroorzaakt.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: