Wat als het omgekeerde gebeurt?

“Ik ben het volledig eens met uw analyse dat de Amerikaanse obligatiemarkt een zeepbel is die uiteen zal spatten. Maar stel dat er een situatie komt zoals in 2008, waarin iedereen juist richting Amerikaanse staatsobligaties vlucht. Gaat u dan geen enorm verlies lijden met uw obligatiestrategie?”

Deze vraag ontving ik vorige week van een oplettende lezer. En deze lezer heeft een zeer goed punt. Er is wat ons betreft geen andere mogelijkheid dan dat de Amerikaanse obligatiemarkt vroeg of laat enorme klappen gaat krijgen. Ofwel, fors stijgende rentes en fors dalende obligatiekoersen.

Alleen weten we nooit wat er op de korte termijn kan gebeuren, en weten we uit ervaring dat beleggers in panieksituaties zeer onlogisch redeneren en in een enorme kudde richting “veilige” staatsobligaties kunnen gaan.

Er kan van alles gebeuren
Een grote westerse bank die failliet gaat. Een Europees land dat failliet gaat. Een EU-land dat uit de Euro stapt. Een oorlog waar de VS niet bij betrokken is. Allemaal zaken die kunnen leiden tot een tijdelijke vlucht naar de Amerikaanse obligatiemarkt. En allemaal zaken die tijdelijk ongunstig zouden uitpakken voor onze obligatiestrategie.

Daarnaast kunnen er uiteraard ook diverse dingen gebeuren die ons al op korte termijn enorme winsten opleveren. Een Amerikaanse staat die failliet gaat, een oorlog waar de VS juist wél in betrokken is, een grote Amerikaanse bank die met Amerikaans overheidsgeld wordt gered, etc.

Overal rekening mee houden
Maar uiteraard hebben we daar in onze strategie rekening mee gehouden. In ons rapport
De Amerikaanse obligatiemarkt staat op springen“! beschrijven we deze mogelijkheid en geven we aan dat we alleen een positie innemen zolang de trend in de voor ons juiste richting beweegt. Zodra de trend draait, sluiten we onze positie en wachten we rustig tot een gunstig moment om opnieuw in te stappen.

Daardoor moeten we alleen wat extra geduld hebben als er onverwacht ongunstige dingen gebeuren, zonder dat we daar veel verlies van hebben. En profiteren we wél enorm zodra de zeepbel definitief uiteenspat.

Rapport én de signalen voor een vriendenprijs
En wat nóg mooier is, we sturen u een mail zodra we een positie innemen of juist gaan sluiten. Voor een vriendenprijs ontvangt u dus het obligatierapport én sturen we u de daaruit voortvloeiende signalen. Profiteren van deze superdeal?
Bestelt u dan hier dit unieke rapport.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: