Laat die kater maar komen!

Het begint nu écht serieus crisis te worden op de Amerikaanse automarkt.

Op het plaatje hieronder zien we hoe snel het aantal mensen met meer dan 90 dagen betalingsachterstand op hun autolening oploopt.

Inmiddels kunnen meer dan 7 miljoen Amerikanen hun autolening niet meer afbetalen. En dat terwijl (bijna) iedereen nu nog een baan heeft!

Zodra de werkloosheid straks stijgt, knalt het aantal wantbetalers nog veel verder omhoog.

Want gisteren liet ik u al zien dat 60% van de Amerikanen geen spaargeld heeft. Dus geen enkele buffer heeft om financiële tegenvallers op te vangen.

Waarom deze crisis zo heftig gaat zijn
Als je dan weet dat 85% van de Amerikanen een lening nodig heeft om een auto te kopen, dan weet je direct dat autoverkopen vanaf nu zéér fors zullen dalen.

De reden waarom deze crisis zo heftig gaat zijn, vinden we goed samengevat in onderstaande tweet.

De afgelopen 6-7 jaar werden aan steeds meer mensen steeds grotere autoleningen met steeds langere looptijden verstrekt. En vooral aan steeds meer mensen met een te lage kredietscore.

En de bubbel werd nóg groter omdat kredietverstrekkers het handig vonden om blind leningen te verstrekken aan eenieder die zin had in een nieuwe auto. Dus zonder inkomen te checken.

Nu de Amerikaanse economie in recessie gaat, is het feest definitief voorbij. Nu volgt de kater. En die gaat hevig zijn. Zéér hevig.

Vorige keer 90% koersdaling. Deze keer 100%?
Op de koersgrafiek hieronder zien we wat de koers van een voor ons rapport “Crisis op de Automarkt” geselecteerd aandeel bij het barsten van de vorige bubbel deed.

De koers daalde van meer dan $60 in 2006 naar $5 in 2008. Dus met meer dan 90%.

Hoe vang je verliezen op als je geen geld op de bank hebt?
Dit bedrijf heeft het gepresteerd om tijdens de afgelopen zes vette jaren al haar verdiende geld te verkwanselen, waardoor haar tastbare eigen vermogen nu negatief is.

Hoe ga je verliezen opvangen als je geen eigen vermogen hebt? Als je geen geld op de bank hebt?

Dit aandeel is nu topkandidaat voor 100% koersdaling.

Grotere bubbel. Grotere kater.
Voor ons rapport “Crisis op de Automarkt” selecteerden we 7 aandelen, die tijdens de vorige recessie koersdalingen van 80% tot zelfs meer dan 90% voor de kiezen kregen.

Op de grafiek hierboven zien we hoe hard koersen dalen bij het barsten van een bubbel. Deze keer gaan we ook 100% koersdalingen zien.

Geen ontkomen aan.

Profiteer met ons mee!
Bestel hier het rapport “Crisis op de Automarkt”

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: