Je hoeft hier geen profeet voor te zijn…

Een paar weken geleden liet ik u in dit artikel zien waarom de nieuwe subprime bubbel in autoverkopen en autoleningen aan het barsten is.

Een record saldo aan autoleningen. Waarvan een derde is gegeven aan mensen met véél te lage inkomens. En nu zien we dalende autoverkopen én stijgende betalingsachterstanden.

Die bom gaat definitief barsten. Zéér binnenkort.

Wat ik u in dit artikel vertelde is de macro-economische kant van het verhaal. Maar het lijkt me een zeer goed idee om er ook eens op een andere manier naar te kijken.

12 procent rente
Hieronder ziet u de rentetarieven die ik op de website van een aanbieder van autoleningen zag staan.

Terwijl de Fed-rente dicht tegen 0% aan zit, betalen Joe & Betty Sixpack maar liefst 12% rente op hun autolening. 12 procent!

500 dollar aan maandelijkse lasten
De gemiddelde autolening bedraagt nu maar liefst $30.000. Met als gevolg dat de gemiddelde maandlast nu dit is:

Een doodgewone Amerikaan met een doodgewoon inkomen betaalt dus maar liefst $503 per maand om zijn auto af te betalen. Als je brandstofverbruik, belasting en verzekering erbij optelt, dan zijn de maandlasten nóg een stuk hoger!

Je kunt op je vingers natellen dat mensen met een normaal salaris bij een héél klein beetje tegenslag al in de problemen komen. Laat staan al die mensen die in de subprime categorie vallen!

Het is gewoon rekenwerk…
Als zúlke grote groepen mensen met lage tot zeer lage inkomens zúlke hoge maandlasten hebben voor alléén hun autolening, dan staat het 100 procent vast dat die bom gaat barsten.

Je hoeft hiervoor geen profeet te zijn. Het is gewoon rekenwerk. En steeds meer mensen doen nu dat rekenwerk, waardoor we eerder deze maand deze krantenkop in The Huffington Post zagen.

Met ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” spelen we
in op het barsten van deze megabubbel. We selecteerden zeven aandelen die rijp zijn voor 90% tot 100% koersdalingen.

Profiteer van deze enorme koersdalingen!
Bestel dit unieke rapport hier

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: