Hoeveel schade gaat dit veroorzaken?

Ik kom nog even terug op mijn artikel van gisteren over de Amerikaanse markt voor auto’s en autoleningen.

Ik blijf u met dit onderwerp bestoken, want dit is wat mij betreft gegarandeerde koerswinst. Mag je gewoon niet laten liggen.

De tweet hieronder stelt zelfs de vraag of we weer in 2008 zijn beland. Deze barstende bubbel zal op zichzelf geen kredietcrisis veroorzaken, want uiteraard is de automarkt een stuk kleiner dan de huizenmarkt.

Dit gaat echter absoluut economische schade veroorzaken. Meer schade dan menigeen denkt.

De tweet vermeldt dat Amerikanen in totaal voor $1.000 miljard aan autoleningen hebben uitstaan. Het precieze cijfer heb ik even opgezocht. Het is $1.119 miljard.

Toevallig vond ik ook dit artikel afgelopen maand op de website van CNN.

Nooit eerder vertoond
Maar liefst 107 miljoen Amerikanen hebben een autolening. Wat betekent dat zij gemiddeld $10.457 per autolening hebben uitstaan.

Nooit eerder in de geschiedenis vertoond.

Uiteraard zijn dat niet de 107 miljoen rijkste Amerikanen. Een groot deel van die leningen is verstrekt aan Amerikanen uit de subprime categorie. Aan mensen die geen geld zouden moeten lenen.

De onvermijdelijke kater
Autoverkopen dalen ondanks enorme kortingen. Tweedehands auto’s dalen fors in waarde. Kredietverstrekkers worden strenger met leningen. Betalingsachterstanden lopen fors op.

Alle seinen staan op rood. Donkerrood.

De afgelopen jaren hebben ze als gekken auto’s verkocht. Geld geleend aan eenieder die zijn eigen handtekening kon zetten. Nu volgt de onvermijdelijke kater.

Deze crisis is onvermijdbaar én is inmiddels begonnen.
Voor ons speciale rapport "De Nieuwe Subprime Crisis" selecteerden we zeven aandelen. Van bedrijven die het hardste geraakt zullen worden door deze crisis.

Hoewel de koersen van deze aandelen dit jaar al stevig zijn gedaald, bent u er nu nog op tijd bij. Want ze hebben nog héél veel koersdaling te gaan.

De aandelen uit ons rapport noteren op dit moment een gemiddelde koers van bijna $44. Tijdens vorige recessies/crises daalden koersen naar $5.

Tijdens deze crisis zullen de koersen dalen naar gemiddeld $2.
Dat betekent dat de koersen vanaf hun huidige niveau met nog 95% zullen dalen.

Deze enorme koerswinsten liggen letterlijk voor het oprapen!
Klik hier om dit unieke rapport te bestellen

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: