Deze crisis begint nu. Profiteer ervan!

Nu we zowel in de VS als in Europa duidelijk richting recessie gaan, mag je als belegger niet alleen vertrouwen op stijgende koersen.

Je moet óók op dalende koersen inspelen. Zelfs al doe je het maar met een beperkt bedrag. Je gaat minder last hebben als de beurs fors onderuit gaat.

Mijn logica is dat je dan het beste kunt inspelen op dalende koersen van aandelen waarbij duidelijk sprake is van een bubbel.

Aandelen waarvan je weet dat ze kandidaat zijn voor 80% tot zelfs 100% koersdalingen.

Het gevolg van jarenlang onbeperkt geld lenen
De cijfers die ik u gisteren liet zien, laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Ondanks dat de economie tot afgelopen kwartaal nog steeds groeide, ondanks de nog steeds record lage werkloosheid, hebben maar liefst 7 miljoen Amerikanen meer dan drie maanden betalingsachterstand op hun autolening.

Het gevolg van jarenlang onbeperkt leningen verstrekken aan eenieder die zin had om een auto te kopen.

Nu de Amerikaanse economie in een recessie aan het glijden is, zullen autoverkopen fors dalen, zullen kredietverstrekkers fors minder leningen verkopen en zal het aantal wanbetalers nog veel sneller toenemen.

De bubbel is aan het barsten. De kater gaat enorm zijn.

Vorige keer 90% koersdaling. Deze keer 100%?
Op koersgrafiek hieronder zien we wat de koers van één van de door ons geselecteerde aandelen bij het barsten van de vorige bubbel deed.

De koers daalde van meer dan $60 in 2006 naar $5 in 2008. Dus met meer dan 90%.

Hoe vang je verliezen op als je geen geld op de bank hebt?
Dit bedrijf heeft het gepresteerd om tijdens de afgelopen zes vette jaren al haar verdiende geld te verkwanselen, waardoor haar tastbare eigen vermogen nu negatief is.

Hoe ga je verliezen opvangen als je geen eigen vermogen hebt? Als je geen geld op de bank hebt?

Dit aandeel is nu topkandidaat voor 100% koersdaling.

Grotere bubbel. Grotere kater.
Voor ons rapport “Crisis op de Automarkt” selecteerden we 7 aandelen, die tijdens de vorige recessie koersdalingen van 80% tot zelfs meer dan 90% voor de kiezen kregen.

Op de grafiek hierboven zien we hoe hard koersen dalen bij het barsten van een bubbel. Deze keer gaan we ook 100% koersdalingen zien. Geen ontkomen aan.

Crisis op de automarkt. Profiteer daarvan!
Bestel hier het rapport “Crisis op de Automarkt”.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: