De realiteit is weer terug van weggeweest

Het is al een tijdje geleden dat ik nog over de naderende, of zelfs al in gang gezette subprime crisis op de Amerikaanse automarkt heb geschreven.

Bewust, want orkaan Harvey zorgde voor een tijdelijke opleving. Auto’s die slachtoffer van de orkaan werden, moesten worden vervangen.

Gek genoeg waren beleggers niet in staat om over die tijdelijke opleving heen te kijken. Ze werden direct enthousiast, waardoor koersen van de door ons geselecteerde aandelen stegen.

Stemming is weer aan het kantelen
Nu is de stemming weer aan het kantelen. De tijdelijk even vergeten realiteit is weer volop terug. De Bloomberg krantenkop hieronder laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Betalingsachterstanden op subprime-autoleningen zijn inmiddels opgelopen tot bijna het niveau van 2008/09. Zie de grafiek hieronder.

De meeste subprime-autoleningen zijn de afgelopen jaren verstrekt door niet-bancaire, agressieve kredietverstrekkers.

Op deze grafiek zien we dat betalingsachterstanden op die subprime leningen zijn opgelopen tot maar liefst 10% van het uitstaande schuldsaldo.

Een ongekend hoog percentage, dat we eerder alleen tijdens de kredietcrisis hebben gezien. En dit is nog maar het begin is van deze nieuwe subprime crisis!

Gevolg: 85% koersdaling
Op de koersgrafiek hieronder ziet u wat in de jaren 2007-2009 de gevolgen waren van dalende autoverkopen en oplopende betalingsachterstanden.

Op deze grafiek zien we dat dit aandeel uit ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” bij de vorige crisis een 85% koersdaling voor de kiezen kreeg.

Situatie nu veel extremer dan 10 jaar geleden
De situatie op de Amerikaanse automarkt is nu veel extremer dan tien jaar geleden. Als gevolg van 0% rente zijn er nu véél meer subprime leningen verkocht. Waardoor de schade van deze crisis véél groter gaat zijn.

Hetzelfde aandeel is daarom nu kandidaat voor 100% koersdaling.

Daarnaast selecteerden we nog zes aandelen. Allemaal kandidaat voor 90% tot 100% koersdalingen.

Profiteer daarvan!
Bestel hier het unieke rapport “De Nieuwe Subprime Crisis”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: