Amerikaanse economie rijp voor recessie

Afgelopen dinsdag vertelde ik u er al uitgebreid over. De bubbel op de Amerikaanse automarkt is nu definitief aan het barsten. Mooie tijden voor abonnees van ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis”.

Het oppompen van die bubbel heeft de afgelopen jaren uiteraard een positief effect gehad op de Amerikaanse economie. Waardoor het barsten ervan een negatief effect zal hebben.

Op zichzelf niet dramatisch (daarvoor is de bedrijfstak niet groot genoeg), maar vaak komen dit soort problemen niet alleen.

Amerikaanse economie leeft al jaren zwaar op de pof
Amerikaanse burgers, bedrijven en overheid maakten vorig jaar maar liefst $2239 miljard méér schulden, om daarmee slechts $532 miljard meer BBP (waarvan de helft inflatie) te creëren.

De VS leeft op grandioze wijze op de pof. Al jarenlang. Het wordt daarom de hoogste tijd voor een recessie.

Trump
Over de dalende vraag naar auto’s zag ik deze week ook onderstaande krantenkop, die suggereert dat dit een bedreiging is voor Trump’s plannen.

Ik denk dat de media het totaal bij het verkeerde eind heeft. Ik denk dat Trump juist blij wordt van dit nieuws (al zal hij daarover geen tweets uitsturen).

Interessante statistiek
Van de 11 recessies die de VS de afgelopen 100 jaar heeft gehad, begonnen er maar liefst 9 in het eerste jaar van een presidentschap.

De 2 recessies die niet in het eerste jaar begonnen, waren desastreus voor de zittende president.

Iedereen die de geschiedenis kent, weet daarom dat een nieuwe president in zijn eerste jaar een recessie wil. Zo kan hij de rest van zijn twee termijnen profiteren van economische groei.

Voor Trump is dat niet anders. Hij wil acht jaar president zijn. Hij weet dat hij een recessie voor de kiezen gaat krijgen. En dus is het ’t beste als die zo snel mogelijk komt.

Stimuleringsmaatregelen in de ijskast
Daarom horen en lezen we al een tijd lang niets meer over Trump’s plannen die de economie daadwerkelijk stimuleren, zoals infrastructuur en belastingverlaging.

Die plannen bewaart hij voor als de recessie in volle gang is. Zodat hij daarna wordt gezien als de president die in moeilijke tijden de juiste maatregelen nam.

Omdat uit de Fed-notulen ook nog eens bleek dat Yellen de Fed-balans terug wil inkrimpen, kan de recessie nu heel snel beginnen.

Zodra die recessie zich aandient…
…zal de vraag naar auto’s en autoleningen nóg harder dalen.

Waardoor de koersen van de voor ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” geselecteerde aandelen nóg sneller zullen dalen.

Meeprofiteren van deze snel barstende bubbel?
Klikt u dan hier om dit unieke rapport te bestellen

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: