Wanneer denkt U dat de beurs gaat dalen?

Gisteren steeg de Dow Jones Index door de grens van 25.000. Feest op de beurzen. Zoals ik u vorige week al vertelde, zijn zowat alle beursanalisten positief over 2018.

Als je echter naar onderstaand plaatje kijkt, dan weet je direct dat de huidige beursstijging ongezond is én gebaseerd op enorm optimisme.

De beursstijging wordt nu vooral gefinancierd met geleend geld (margin debt). Da’s enorm ongezond. Hoe meer er nu met geleend geld wordt belegd, hoe harder straks de klap omlaag gaat zijn.

"Melt-up" fase aangebroken
Voorlopig blijft de beurstrend echter stijgend. Het lijkt er zelfs sterk op dat we sinds deze week in de melt-up fase zijn aanbeland. Zie onderstaande tweet.

De melt-up is de laatste fase van de bull markt waarin het optimisme het hoogst is en waarin de beurs sneller stijgt dan in de maanden ervoor.

Nu profiteren van stijging. Straks van de daling.
Zaak dus om de komende tijd zo hard mogelijk te profiteren én om vervolgens te profiteren van de forse beursdaling die daar onvermijdelijk op volgt.

De vragen die u zich als belegger moet stellen zijn:

    • Verwacht ik dat de beurs ergens dit jaar een forse daling zal inzetten?
    • Indien ja, hoe ga ik daar zo goed mogelijk op inspelen?

Zorg dat u een plan hebt
Als u ergens dit jaar een beursdaling verwacht, dan is het zaak dat u een plan hebt om daarmee om te gaan. Om straks tijdig risico af te dekken óf om juist maximaal van die daling te profiteren.

De ideale manier om op de hierboven geschetste situatie in te spelen is in mijn ogen onze WoensdagTrader-Trend strategie.

Beleg met de beurstrend mee.
Zolang de beurstrend stijgend blijft, profiteer je volle bak mee. Omdat u alleen belegt in aandelen waarvan de winstverwachting opwaarts is bijgesteld, maakt u zelfs meer winst dan de indices.

Zodra de beurs echter een stevige daling inzet, profiteert u juist volop van dalende koersen. Van aandelen wiens winstverwachting juist fors neerwaarts is bijgesteld. Wiens koersen harder dalen dan de indices.

In 2016 één stevige correctie. 97% rendement.
In het begin van 2016 kreeg de beurs slechts één stevige correctie voor de kiezen. Dat zorgde direct voor maar liefst 97% jaarrendement.

Krijgen we in 2018 een stevigere daling (of twee dalingen), dan kan het rendement zelfs fors hoger uitvallen.

Wij verwachten meer dan 100% rendement in 2018.
Profiteer van stijgende én van dalende koersen!
Klik hier om WoensdagTrader-Trend abonnee te worden.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: