Waarom vrouwen betere beleggers zijn

Misschien hebt u er al vaker iets over gelezen. Ik in ieder geval wel. Vrouwen beleggen in het algemeen beter dan mannen. Vrouwen zijn in de regel minder eigenwijs en geven sneller toe dat ze fout zitten. Daardoor lopen ze minder vaak tegen een zeperd aan. Daarnaast doen vrouwen minder zotte dingen dan mannen, nemen dus niet zo snel ondoordachte risico’s. Dat is wat ik meer dan eens heb gelezen en ik kan als man eigenlijk niet anders dan het daar gewoon mee eens zijn.

Onze eigen ervaringen
Zelf komen we echter ook steeds meer tot de conclusie dat vrouwen een stuk beter beleggen dan mannen. Met
WoensdagTrader maken we bijvoorbeeld best vaak mee dat we mails ontvangen van mannelijke abonnees waaruit blijkt dat ze niet eens de moeite nemen om onze instructies te lezen. Dat ze gewoon maar wat aanrommelen. Op gevoel. Vrouwen beseffen vaak veel beter waar ze mee bezig zijn, dat ze beleggen om op termijn hun vermogen te laten groeien en dat ze daarvoor het beste precies de strategie volgen zoals die is bedoeld.

De meubelkast van Ikea
Een beetje zoals de beruchte meubelkast van Ikea. Een vrouw sorteert eerst alle schroefjes en boutjes en controleert of alles klopt. Daarna gaat ze de kast in elkaar zetten. De man weet het uiteraard beter dan Ikea, begint gelijk de kast in elkaar te zetten en is daarna boos op Ikea omdat er op miraculeuze wijze nog een schroefje over is.

Niets anders dan instructies lezen en toepassen
Ook bij
WoensdagTrader hoef je niets anders te doen dan onze instructies te lezen en toe te passen. Maar eigenlijk houden wij mannen helemaal niet van het volgen van instructies. Wij willen initiatief nemen, het onbekende opzoeken, risico nemen etc. Voor veel situaties een goede eigenschap, maar niet voor beleggen.

Ongeduld is dodelijk
Daarnaast is het belangrijk om vooral tijdens mindere perioden (zoals dit jaar) de strategie gedisciplineerd te blijven volgen. Ook dat doen vrouwen veel beter dan mannen. Mannen zijn ongeduldig en willen een vervelende situatie het liefste direct eigenhandig recht zetten. Geen goede eigenschap voor beleggen!

Ik vraag mij deze dagen ook vaak af hoeveel vooral mannelijke abonnees tijdens de zo vervelende septembermaand zijn afgehaakt, hun aandelen hebben verkocht en daardoor een prachtige maand oktober hebben gemist, waarin een fors deel van het dit jaar geleden verlies is goedgemaakt.

Ook voor mij is het saai
Zelf volg ik onder meer
WoensdagTrader-Trend. Het is een strategie die door ons is ontwikkeld. Dat ontwikkelen is enorm tijdrovend, maar fantastisch leuk werk. Je kunt echter niet blijven ontwikkelen. Ook voor mij persoonlijk is het dus gewoon instructies volgen. Koop- en verkoopsignalen volgen en orders inleggen. En ik vind dat eigenlijk doodsaai. En altijd precies op een moment dat ik eigenlijk geen tijd heb, realiseer ik mij dat ik nog wel even tijd moet nemen om aan- en verkooporders in te leggen.

Het is dan ook gewoon werk, gericht op resultaat. Een klein half uurtje per week. Vrouwelijke abonnees beseffen dat vaak beter dan hun mannelijke collega abonnees.

Weten hoe WoensdagTrader-Trend in elkaar steekt?
Klikt u dan hier om het gratis rapport op te vragen, waarin we dat uitgebreid beschrijven.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: