Het volgende signaal zal niet vals zijn

Dat is althans wat wij sterk vermoeden. Toen de Amerikaanse economie vorig jaar even op eigen benen stond en het een paar maandjes zonder stimuleringsmaatregelen moest doen, was de beurs onderweg naar omlaag. De Nasdaq was gedaald van 2530 in april naar 2118 eind augustus toen Bernanke in een speech aankondigde dat hij de geldpersen weer zou gaan laten draaien. QE2 werd het programma genoemd. $600 miljard aan uit verse lucht gebakken nieuw geld. Bernanke’s aankondiging stopte de beursdaling, waarna de beursindices direct omhoog schoten.

Punt is echter dat QE2 haar einde nadert
Nu lijkt (met de nadruk op lijkt) de Amerikaanse economie te herstellen, terwijl inflatie aan het oplopen is. En hoewel Bernanke overal zijn eigen logica voor heeft, lijkt het me onmogelijk dat hij geld gaat bijdrukken terwijl zelfs het officiële (gemanipuleerde) inflatiecijfer oploopt. De kans lijkt daarom zéér klein dat Bernanke na het aflopen van QE2 direct QE3 als opvolger zal gaan aankondigen.

Stemming zal omslaan
Vanaf mei/juni zal de beurs het dus zonder de steun van QE2 moeten doen, en uiteraard geldt hetzelfde voor de Amerikaanse economie. Grote kans dat dit de stemming zal doen omslaan, dat economische indicatoren een stokkend economisch herstel zullen tonen, en dat de beurs een procent of 20 daalt. Daarna zal Bernanke ongetwijfeld QE3 aankondigen, wat de beurs dan weer zal helpen herstellen.

Profiteer van de daling én de daaropvolgende stijging
Met WoensdagTrader-Trend hadden we twee weken geleden een vals signaal. Vervelend, maar we weten dat het erbij hoort. Wij hebben echter een sterk vermoeden dat het volgende signaal niet vals zal zijn.

En dus dat WoensdagTrader-Trend abonnees eerst gaan profiteren van een mooie beursdaling, om direct daarna van het daarop volgende herstel te profiteren. Dubbele winst dus! Meeprofiteren? Meldt u zich dan hier aan voor een abonnement.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: