Opvallende gelijkenissen met 2007

2012 is een beursjaar geworden met opvallend weinig échte beweging. Vooral een gezonde, stevige correctie bleef uit. Vorige maand was ik nog enthousiast dat de beurs na Obama’s herverkiezing een daling had ingezet. Vooral omdat alles erop wees dat nu eindelijk wél die stevige daling in gang was gezet.

Ik was daarover enthousiast omdat stevige correcties nu eenmaal nodig zijn voor een gezond beursklimaat én omdat we daarvan met WoensdagTrader-Trend zo hard profiteren. Maar helaas werd de daling wéér vroegtijdig onderbroken en wordt 2012 voor deze prachtige strategie een kwakkeljaar.

Uiteraard begon ik me vorige week ook gefrustreerd af te vragen hoe lang de beurs zich nog zal laten beïnvloeden door het gemanipuleer van vooral de heren Bernanke en Draghi. Maar de eerste tekenen dat die invloed tanende is, zijn in ieder geval aanwezig.

Daarnaast las ik toevallig deze week twee verschillende artikelen van twee verschillende schrijvers die opvallende gelijkenissen zien tussen de huidige situatie en die van 2007.

Koersgrafiek met gelijksoortig patroon
Het eerste artikel wees op de koersgrafiek van de S&P-500 index van de afgelopen maanden. Die blijkt inderdaad ongeveer hetzelfde patroon te volgen als we in 2007 zagen. Iets om in ieder geval in de gaten te houden.

PMI versus beursindex
Daarnaast las ik een artikel waarin de ontwikkeling van de Amerikaanse Purchasing Manufacturing Index (PMI) werd vergeleken met die van de S&P-500. De beurs is de afgelopen zes maanden gestegen, terwijl de PMI juist scherp is gedaald. De laatste keer dat we deze ontwikkeling zagen, was in 2007. U weet wat nadien volgde…

Wat iedere belegger in 2013 absoluut MOET doen!
Het is dus enorm belangrijk om er in ieder geval voor te zorgen dat u zich bij een dalende beurstrend indekt tegen een forse beursdaling. Het is werkelijk het allerminste wat je als belegger absoluut MOET doen. Met het “Super Optie Rapport” helpen we u daarbij. Klikt u hier om het te bestellen.

De hoogste tijd voor een 100%+ jaar
Zelfs als 2013 maar de helft van de koersbeweging geeft die we in 2008 zagen, dan gaan we met WoensdagTrader-Trend een fantastisch jaar beleven. Het wordt in ieder geval de hoogste tijd dat we weer eens een jaar met 100%+ rendement krijgen.

Het enige wat we nodig hebben voor een zeer goed rendement is een jaar waarin de beurs meer beweging laat zien dan in 2011 en 2012. En da’s niet zo moeilijk, want minder beweging dan de afgelopen twee jaar is bijna niet mogelijk.

Verwacht u in 2013 ook meer beweging op de beurs?
Of zelfs een forse beursdaling? En wilt u daarvan maximaal profiteren?
Meldt u zich dan hier aan voor WoensdagTrader-Trend.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: