Er wordt teveel op krediet belegd

Afgelopen weekend stuitte ik tijdens het vele leeswerk dat ik doe op een grafiek die een duidelijke waarschuwing gaf dat een serieuze correctie op komst is. Het was een grafiek die aangeeft hoeveel er ‘op margin’ ofwel op krediet wordt belegd.

(leest u hier onze mening over ‘op margin beleggen’).

De grafiek liet zien dat er nu net zo veel op krediet wordt belegd als eind 1999 en als in 2007 het geval was. Dat hedge funds zelfs posities innemen die 5,5 keer zo groot zijn als hun fondsvermogen. De conclusie uit die grafiek is dat er door teveel partijen teveel risico wordt genomen. In economisch te onzekere tijden.

Dat moet haast wel leiden tot een serieuze beursdaling
En die hebben we op alle fronten nodig. Ook als u buy-en-hold belegger bent, dan geldt dat het voor de lange termijn beter is als we de komende maanden even door een serieuze beurscorrectie gaan. Want de beurs zit nu al maandenlang op slot. Als we over een jaar hogere koersen willen zien dan we nu zien, dan hebben we een serieuze correctie gewoon hard nodig.

Van harte welkom
En voor wat betreft WoensdagTrader-Trend geldt dat we een serieuze beursdaling met open armen verwelkomen. Want dat is precies waar deze unieke strategie het verschil maakt. Eerst profiteren van een beursdaling en dan van het daarop volgende herstel. Het
rendementsoverzicht op de website laat ook zien dat de écht grote winsten worden gemaakt in jaren waarin de beurs minstens één forse daling voor de kiezen krijgt.

De hoogste tijd
Iedere belegger weet dat het na ruim twee jaar de hoogste tijd wordt voor een serieuze daling. En een beetje slimme belegger zorgt dat hij daarvan profiteert.
Meldt u zich hier snel aan voor een abonnement.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: