Meer rendement door minder risico

Als we naar de onstabiele situatie in de wereld kijken en daarbij optellen dat de beurzen de afgelopen drie jaar fors zijn gestegen en geen enkele keer een écht forse daling voor de kiezen hebben gekregen, dan lijkt nu een ideaal moment om een strategie te starten die als belangrijk kenmerk heeft, dat je risico tijdig vermijdt.

Ofwel, meeprofiteren zolang de beurs blijft stijgen, maar je geld in veiligheid brengen zodra de beurstrend van stijgend naar dalend draait. Als u niet het risico wilt lopen om (nog een keer) tegen een beursdaling van 30 tot 50 procent aan te lopen, dan raad ik u vooral aan om een strategie te gaan volgen die rekening houdt met de algehele beurstrend.

Slechte beursjaren
In de afgelopen 11 jaar waren er drie slechte beursjaren. In 2001, 2002 en 2008 verloor de beurs gemiddeld 25% van haar waarde. In die bar slechte beursjaren behaalde WoensdagTrader-Easy een gemiddeld positief jaarrendement van 29%. Gewoon omdat onze vaste criteria ons tijdig het signaal gaven om al onze aandelen te verkopen.

Kwakkelbeursjaren
In de afgelopen 11 jaar waren er drie kwakkelbeursjaren. Jaren waarin de beurs per saldo nauwelijks bewoog. In 2005, 2007 en 2011 steeg de beurs gemiddeld met 3%. In die drie kwakkeljaren behaalde WoensdagTrader-Easy een gemiddeld positief jaarrendement van 16%. In een kwakkeljaar is het risico op valse signalen groter en hangt het rendement sterk af van hoe de beurs tijdens het jaar beweegt.

Goede beursjaren
In de afgelopen 11 jaar waren er vijf goede beursjaren. In 2003, 2004, 2006, 2009 en 2010 steeg de beurs met gemiddeld 16%. In die vijf goede beursjaren behaalde WoensdagTrader-Easy een gemiddeld positief jaarrendement van 60%. Gewoon omdat we door onze selectiecriteria automatisch beleggen in aandelen van bedrijven die positief in het nieuws zijn.

Een eenvoudig te volgen strategie die gemiddeld genomen zowel in goede, slechte, als in kwakkeljaren beter presteert dan de beurs. Kan het nóg mooier?

Voor resultaatgerichte beleggers
Al jaren lang bewijst het supereenvoudig te volgen WoensdagTrader-Easy dat het de ideale strategie is voor de resultaatgerichte belegger die laag risico wil combineren met hoog rendement.

Het is hoog tijd om met minder risico meer rendement te gaan halen.
Klikt u hier om nu WoensdagTrader-Easy abonnee te worden
.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: