Hoe vaak is het ú al overkomen?

Laatst zag ik een artikel dat ging over tien belangrijke tips om succesvol te beleggen. In het artikel stond vermeld hoe belangrijk het is om te beleggen met een systeem, maar óók hoe weinig mensen dat eigenlijk doen. Trieste zaak. Beleggen met een systeem is ontzettend gemakkelijk als de beurs maanden achtereen stijgt. De paradox is echter dat het mentaal moeilijk is om in vervelende of onzekere tijden je systeem te blijven volgen, terwijl het juist dán zo belangrijk is om dat wél te doen.

Twijfelen als het even tegenzit
Ik bedoel: hoe vaak is het ú al overkomen dat u zich voornam om vanaf nú op een bepaalde manier te beleggen, maar dat daar op termijn tóch niets van terecht kwam? Dat u tóch ging twijfelen op een moment dat het allemaal even niet ging zoals vooraf verwacht of gehoopt?

Naar onze mening is WoensdagTrader het schoolvoorbeeld van succesvol beleggen met een systeem. Wij hebben in ieder geval nergens een strategie gevonden die over meerdere jaren zo goed presteert. Zolang je het systeem maar blijft volgen en niet gaat twijfelen als het even tegenzit of als een signaal even “tegen het gevoel indruist”.

Een simpel voorbeeld
Met WoensdagTrader-Trend spelen we sinds twee weken in op dalende koersen omdat de beurstrend nu dalend is. Als de beurs de komende tijd verder daalt, dan maken we een prachtige winst. Als de beurs echter stijgt, dan moeten we concluderen dat het signaal vals was, verlies nemen en weer op stijgende koersen gaan inspelen. Ook al zouden we er in ons hart 100% van overtuigd zijn dat de beurs moet gaan dalen! Een systeem is een systeem, een signaal een signaal. En je kunt niet iedere week, ook niet iedere maand winst maken. Het is al uitzonderlijk genoeg dat deze strategie ieder jaar winst maakt. Gemiddeld 68% zelfs!

Belegt U volgens een systeem?
Iedere succesvolle belegger volgt een systeem. Geen enkele belegger die hap snap wat aandelen koopt, is op termijn succesvol. Als u dus de komende jaren winst wilt maken, ga dan volgens een systeem beleggen! En als u dat toch wilt gaan doen, waarom dan niet gelijk het beste systeem nemen? Met WoensdagTrader kunt u gemiddeld 68% per jaar verdienen, als u niets anders doet dan gewoon de signalen volgen. Eén keer per week even een kwartiertje vrij maken om uw orders (alleen aandelen, dus géén opties, turbo’s, futures!) in te leggen. De rest van de week kunt u de beurs compleet negeren. De beste systemen zijn altijd de meest eenvoudige.

Bent u een aanvallend ingestelde belegger?
Dan is
WoensdagTrader-Trend het meest geschikt voor u.

Bent u wat defensiever ingesteld?

Dan meldt u zich het beste aan voor
WoensdagTrader-Easy.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: