Onzeker bij ieder hobbeltje op de beursweg?

Beleggers zijn vooral bezig met het hier en nu. Dat is menselijk. Alleen is het bij een serieuze beleggingsstrategie nu juist zo belangrijk om ver vooruit te kijken. Want anders ga je bij ieder hobbeltje op de weg onzeker worden, continue van koers veranderen, waarna je over vijf jaar nóg nergens bent. Kijkt u maar eens welk rendement u over de afgelopen vijf jaar zelf hebt behaald. En naar hoe vaak u iets in die vijf jaar van strategie bent veranderd.

Het is de lange termijn die telt
Ik kan u nu bijvoorbeeld gaan vertellen dat de WoensdagTrader portefeuille deze week zowat dubbel zo hard steeg als de beurs. Of dat afgelopen maanden veel minder leuk waren door een beurs met gebrek aan richting. Interessant allemaal, maar tegelijk zijn het gewoon details. Als je
WoensdagTrader-Easy vijf jaar lang volgt, dan is de kans zeer groot dat je over vijf jaar een rendement van ruim 400% hebt behaald. Dit cijfer is trouwens op basis van de afgelopen vijf jaar. En het grappige is dat de beurs nu zelfs lager noteert dan vijf jaar geleden. Daarbij is de kans groot dat de beurs over een paar jaar niet veel hoger zal staan.

Wat nóg belangrijker is…
Maar weet u wat nog veel belangrijker is dan dat rendementscijfer? Dat is dat je met deze strategie bijna zeker weet dat je geen slachtoffer wordt van een forse beursdaling zoals in 2008. Dus dat je op tijd je geld in veiligheid brengt.
Maar zeg eens eerlijk: Wanneer was de laatste keer dat u over een periode van enkele jaren uw geld hebt zien verdubbelen? Is het u inderdaad nooit gelukt? U bent niet alleen. Maar het wordt voor u wél hoog tijd dat u een serieuze, goed doordachte beleggingsstrategie gaat volgen en dat vooral ook jarenlang blíjft doen.

Een groeiend aantal WoensdagTrader abonnees heeft dit inmiddels begrepen en blijft deze strategie de komende jaren zeker volgen. Aan u de kans om u bij deze groep succesvolle beleggers te voegen. Neem daarvoor snel een abonnement op WoensdagTrader-Easy.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: