Even een praktijkvoorbeeld

We zitten met WoensdagTrader nu al sinds half februari in een vervelende periode. Een vals signaal in maart, een beurs die per saldo zijwaarts beweegt, en de pech dat we bovenmatig veel last hadden van de correctie van grondstofprijzen in mei. Historisch gezien zijn dit soort perioden volstrekt normaal. Maar als je midden in zo’n periode zit, dan voelt het toch knap vervelend. Een typische periode waarin je als belegger op je discipline wordt getest.

Na regen komt zonneschijn
Een mooi spreekwoord dat zichzelf altijd weer bewijst. Maar als het een week regent, dan heb je toch het gevoel dat er nooit meer een zonnige dag komt. Als de zon een week lang iedere dag schijnt, dan heb je het gevoel dat het tot in lengte van dagen mooi weer zal blijven. We hebben als mensen nu eenmaal altijd de neiging om de situatie waar we in zitten te extrapoleren naar de toekomst. En vooral als we beleggen.

U hebt hier ook al vaker gelezen dat we met WoensdagTrader-Trend fors zullen profiteren als de beurs een serieuze daling aan de broek krijgt. Op dit moment is het voor wat betreft de beurstrend allemaal “net wel, net niet”, maar ik wil u toch een voorbeeld geven van een aandeel waarin wij een short positie innemen.

Panasonic
Iedereen kent Panasonic. Het bedrijf beleeft moeilijke tijden, want het presteert veel slechter dan een maand geleden nog werd aangenomen. De winstverwachting daalde van $0,37 per aandeel naar slechts $0,07 per aandeel. Een achteruitgang van maar liefst 81%! En daardoor noteert het aandeel nu maar liefst 165 keer de voor 2011 verwachte winst.

U zult het met me eens zijn dat zo’n achteruitgang niet bevorderend is voor de koers van het aandeel. Sterker nog, bij een negatief beurssentiment krijgen dit soort aandelen gemiddeld genomen de hardste klappen. En daarom nemen we bij een dalende beurstrend short posities in op Panasonic en andere aandelen die in hetzelfde schuitje zitten.

Winst bij stijgende én dalende beurs
Als de beurs dus serieus corrigeert, dan profiteren we enorm van koersdalingen van aandelen die er net zo slecht voor staan als Panasonic. En bij een stijgende beurstrend profiteren we uiteraard van aandelen waar precies het omgekeerde aan de hand is. Wilt u ook niet langer afhankelijk zijn van een stijgende beurs? Ook bij een dalende beurs forse winst maken?
Meldt u zich dan hier aan voor WoensdagTrader-Trend.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: