Er is gewoon geen positief economisch nieuws!

Het Spaanse Bankia moest worden gered met een kapitaalinjectie van 19 miljard euro. Premier Rajoy zegt dat Spanje geen EU-hulp nodig heeft, maar weet dat hij staat te liegen (zie ook mijn Twitter account). Naar de grootste vier Griekse banken is 18 miljard euro overgemaakt om ze overeind te houden. En het Frans-Belgische Dexia vroeg vorige week al om 10 miljard euro extra staatsgarantie.

De ene bank na de andere die in moeilijkheden zit. Iets wat vijf jaar geleden nog ondenkbaar was, wordt nu bijna als normaal beschouwd. Tot straks dat ene bericht komt dat er voor de markt teveel banken met problemen zijn. Dan zitten we direct in een 2008-scenario.

Het laagste niveau sinds juni 2009
Naast al dit nieuws over banken in moeilijkheden, is er ook bijna nergens in de wereld enig positief economisch nieuws van betekenis te melden. Zowat de gehele afgelopen maand zijn er economische cijfers gerapporteerd die slechter waren dan eerder werd verwacht.

Een belangrijke voorspellende indicator is de Purchase Managers Index (PMI). In april daalde de PMI voor de Eurozone naar het laagste niveau sinds juni 2009, daalde ook de industriële productie, maar stegen zowel consumentenprijzen als producentenprijzen.

Het zal alleen maar slechter worden, totdat…
De reden dat ik u al meer dan een maand lang iedere week in deze nieuwsbrief vertel dat ik de komende weken/maanden een dalende beurs verwacht, is dan ook dat ik niet kan bedenken waar het positieve economische nieuws vandaan moet komen. En omdat centrale banken de geldpersen nu nog niet aanzetten, zal het economische nieuws naar mijn mening alleen maar slechter worden.

We zagen afgelopen week een consoliderende beurs, binnen een dalende trend. De beurs lijkt klaar voor een volgende tik omlaag. In de eerste twee weken dat we met WoensdagTrader-Trend op dalende koersen inspeelden, hebben we alvast goed verdiend.

Speel eerst in op dalende koersen, dan op stijgende
Met veel genoegen spelen we de komende weken nog in op een verdere daling, om daarna volop in te zetten op een stijgende beurs zodra de centrale banken de geldpersen weer volop laten draaien.

Als je een slimme belegger bent, dan verdien je aan dalende koersen in de komende één tot twee maanden, om vervolgens volop te profiteren van de stijging die daarop volgt. WoensdagTrader-Trend is daarvoor de ideale strategie. Niet nadenken, gewoon signalen volgen. Meldt u zich hier snel aan voor een abonnement.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: