Een uitzonderlijke risico-rendement verhouding

Enkele weken geleden schreef ik al in dit artikel over de unieke, maar tegelijk zeer simpele manier waarop we met WoensdagTrader-Expert te werk gaan. Op dat artikel ontvingen we veel vragen van lezers, vooral omdat de manier van risico afdekken zo onbekend is. Het principe van WoensdagTrader-Expert is dat we risico willen indammen zodra de beurstrend dalend wordt. En als je dat wilt doen, dan kan je twee maatregelen nemen zodra dat gebeurt.

Het eerste is dat je direct al je aandelen verkoopt, en vervolgens rustig wacht op het signaal om weer in te stappen. Precies dat doen we met WoensdagTrader-Easy. Een prachtige strategie die het gemakkelijkst te volgen is. Dan heb je bij een dalende beurstrend je geld veilig aan de zijlijn en kan je de beurs een aantal weken volledig links laten liggen.

Risico indekken en tóch winst maken
Je kunt echter ook tegenover je aandelenportefeuille een even grote portefeuille met short posities zetten. Maar dat heeft uiteraard alleen zin als je verwacht dat je niet alleen risico afdekt, maar daarbij per saldo winst maakt.

Dat dit perfect werkt, kan je alleen al zien door de resultaten van WTR-Expert te vergelijken met die van WTR-Easy. Gemiddeld 74% per jaar tegen gemiddeld 46% per jaar. Het is dus duidelijk dat deze unieke, simpele methode van risico afdekken een enorm extra rendement oplevert.

Nooit meer dan 10% opeenvolgend verlies
Daarnaast is het uiteraard verstandig om te kijken naar het maximale opeenvolgende verlies.
In dit artikel vertelde ik u dat we met WoensdagTrader-Easy in 2010 nooit meer dan 8% opeenvolgend verlies leden, terwijl de maximale beursdaling 17% was. Dat geeft aan dat WoensdagTrader-Easy in mindere tijden het verlies zéér beperkt weet te houden.

2% meer risico voor 28% meer rendement
Met WoensdagTrader-Expert zou u een fractie meer risico hebben gelopen, want het maximaal opeenvolgende verlies was 10%. Ook veel beter dan de 17% die de beurs in 2010 maximaal daalde. En wie wil er nu niet 2% meer risico lopen voor gemiddeld 28% extra rendement?
Meldt u zich hier aan voor WoensdagTrader-Expert.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: