Dit moeten we in 2018 scherp in de gaten houden!

Dat de beurzen stijgen, hebben we vooral aan de geld printende centrale banken te danken. Zij kopen iedere maand voor vele miljarden aan obligaties.

Daardoor daalden obligatierentes tot zelfs onder 0%, waardoor veel grote beleggers zich gedwongen voelden om hun heil in aandelen te zoeken. Bovendien keerde de particuliere belegger weer terug omdat de spaarrekening ook niets oplevert.

In 2018 gaat dat echter veranderen. Op de grafiek hieronder zien we de verwachte ontwikkeling.

Als we alleen even naar de ECB en de Fed kijken, dan weten we dat ze dit kwartaal samen voor €52 miljard aan obligaties kopen. Da’s nog steeds forse rugwind voor de beurs.

Van forse rugwind naar tegenwind
Vanaf januari zal dat nog slechts €13 miljard zijn en vanaf april nog €5 miljard. De forse rugwind zwakt dan af naar een licht briesje.

Als de ECB in oktober stopt met geld printen, dan doet de ECB niets, terwijl de Fed juist voor €25 miljard per maand aan het VERKOPEN is.

Da’s forse tegenwind voor de beurs. De kans op een (forse) beursdaling in 2018 is dan ook levensgroot.

Wanneer komt die forse beursdaling?
Wanneer die beursdaling er komt, hangt af van deze twee factoren:

    • In hoeverre zullen beleggers vooruit lopen op het afbouwen van die stimulering?
    • In hoeverre zullen de ECB, Fed en BoJ door oplopende inflatie worden gedwongen om sneller af te bouwen dan ze nu van plan zijn?

Wij houden de ontwikkeling in ieder geval scherp in de gaten. Zodra we tekenen van stijgende inflatie, stijgende rente, snellere afbouw van stimulering of verslechterend beurssentiment zien, staan we op scherp om te zorgen dat u (en wij zelf) daarvan maximaal profiteren.

2018 gaat prachtig jaar worden voor WoensdagTrader
2017 is voor onze WoensdagTrader-Trend strategie een soort saai, vervelend tussenjaar geworden. Geen beursdaling én een rendement kostend vals signaal in augustus.

Ondanks dat staan we toch op 10% winst. Nemen we vorig jaar (+97%) erbij, dan presteert WoensdagTrader-Trend ondanks het gebrek van stevige dalingen fors beter dan de beurs.

Volgend jaar gaat die stevige daling er echter wél komen.

2018 gaat daarom een prachtig jaar worden voor WoensdagTrader-Trend. Bij een écht forse beursdaling kan het rendement zelfs tot dik boven de in 2016 behaalde 97% stijgen.

Maak van 2018 een topjaar!
Klik hier om WoensdagTrader-Trend abonnee te worden

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: