De enige vraag is: WANNEER?

Gisteren zag ik op Twitter onderstaande grafiek voorbijkomen.

Het is nu alweer meer dan een jaar geleden dat er nog eens een correctie groter dan 5% was. Dat is een kalmte die historisch ongekend is.

Een kalmte die echter ook totáál onnatuurlijk is. Doet mij sterk denken aan onderstaande uitspraak van Hyman Minsky.

Hoe langer een situatie (kunstmatig) stabiel blijft, hoe groter de gemakzucht onder beleggers. Hoe angstiger beleggers straks zullen zijn, en hoe harder de beurs zal dalen.

De situatie op de beurs is nu al héél lang stabiel. Kunstmatig stabiel.

Tegelijk weten we dat er héél veel beleggers totaal onverantwoorde dingen doen (index-ETF’s, index-puts, short VIX), zonder dat ze zelfs beseffen hoeveel risico ze nemen.

Dat gaat wat geven als die kudde straks in de stress schiet!

Beurs is zwaar overgewaardeerd
Ik heb u de afgelopen maanden al redelijk wat plaatjes en grafieken laten zien, die aangeven dat de beurs zwaar overgewaardeerd is. Maar deze doe ik daar graag nog even bij.

Het aantal uren dat een gemiddelde Amerikaan moet werken om één eenheid van de S&P-500 index te kunnen aankopen, is tot record hoogte gestegen. Is nu zelfs hoger dan eind jaren ’90.

Jaren die op een 7 eindigen
Ik ben totaal niet bijgelovig. Maar ik zag vanmorgen onderstaande Tweet van Tiho Brkan, die wijst op een toch wel heel toevallige statistiek.

In jaren die eindigen op een 7 is de tweede helft van het jaar vrijwel altijd zeer teleurstellend.

Een frappante statistiek. Vooral als je beseft dat de Dow Jones sinds eind 1917 is gestegen van 74 naar 21.553.

De enige vraag is nog: wanneer?
Onnatuurlijke kalmte. Zwaar overgewaardeerd. 2017. Een enorme kudde onervaren beleggers die nerveus worden zodra de beurs straks begint te dalen.

Dát die forse beursdaling er komt, staat vast. Kan je niet omheen. De enige vraag is nog wannéér het zal gebeuren. Oktober?

Wordt u slachtoffer. Of winnaar?
Het is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen slachtoffer wordt van de komende forse beursdaling. Maar het is uiteraard nog veel leuker om er fors van te profiteren.

Daarom is WoensdagTrader-Trend juist nu een ideale strategie.

Beleg vanaf nu automatisch met de beurstrend mee
Zolang de beurs blijft stijgen, blijft u met WoensdagTrader-Trend op stijgende koersen inspelen. Maar zodra de beurs straks die forse daling voor de kiezen krijgt, ga je pas écht veel winst maken!

Als WoensdagTrader-abonnee hoef je nergens over na te denken. Je volgt eens per week een paar koop- en verkoopsignalen. That’s it.

Als grote winnaar uit de komende forse beursdaling?
Meldt u dan hier aan voor deze superstrategie!

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: