Beurscrash? Of juist enorme stijging?

Ik las afgelopen week diverse voorspellingen over wat de beurs de komende jaren gaat doen. En die voorspellingen lopen enorm uiteen. Ik zie voorspellingen van een enorme beursstijging én voorspellingen dat er de komende jaren een beurscrash plaats zal vinden. Iemand die een fors stijgende inflatie voorziet, zal verwachten dat de beurs over 5 jaar fors hoger noteert dan nu. Iemand die juist deflatie voorziet, zal een enorme beursdaling voorspellen. Elliot Wave goeroe Robert Prechter bijvoorbeeld verwacht zelfs dat de Dow Jones richting 2000 zal gaan.

Maar wat moet je hier als  gewone belegger nu van denken?
En hoe moet je hier in ’s hemelsnaam mee omgaan? Ik moet u eerlijk bekennen dat ik geen barst geloof van Prechter’s voorspelling. Centrale banken zullen onbeperkt geld printen. Ik verwacht voor de komende jaren wél forse koersbewegingen. Omhoog én omlaag. En dan heb ik het niet over de sullige beweginkjes zoals de beurs afgelopen maanden liet zien.

Zoals ik deze week al in dit artikel schreef, verwacht ik nieuwe perioden van angst zoals in 2008 afgewisseld met perioden van hoop en optimisme zoals in 2009. Ik verwacht en hoop dat de Dow uiteindelijk naar 20.000 zal gaan.

Wat als de deflationisten wél gelijk krijgen?
Maar ik wil óók een goed rendement hebben als mijn verwachting onverhoopt niet uitkomt. Als ik al die voorspellingen lees, dan bedenk ik mij iedere keer weer dat ik blij ben dat ik
WoensdagTrader-Trend volg. Want met deze unieke strategie weet ik dat ik zal profiteren van een stijgende beurs én van een dalende beurs. Ik beleg dus gewoon met de beurstrend mee! Want stel nu dat Prechter gelijk krijgt en de beurs onverhoopt tóch fors de dieperik in duikt? Dan heb ik ongelijk, maar heb ik tóch forse winst.

Kunt u een betere deal verzinnen?
Ik in ieder geval niet! Zorgt u er daarom voor dat ook ú winst behaalt als de beurs stijgt én als de beurs daalt.
Meldt u zich hier aan voor WoensdagTrader-Trend.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: