Spaarrekening niet ALTIJD een slecht idee

In ons gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” vertel ik u waarom het voor de komende jaren géén goed idee is om geld op een spaarrekening aan te houden.

Ik heb het gevoel dat ik daar even een nuance in moet aanbrengen. Het is naar mijn mening een enorm slecht idee om gedreven door angst of onzekerheid je geld dan maar op een spaarrekening te laten. Je verliest daar nu al een dikke 1% per jaar mee en dat verlies zal naar mijn overtuiging de komende jaren fors oplopen.

Het is naar mijn mening dus een enorm slecht idee om je geld jarenlang zomaar op een spaarrekening te laten staan!

Wanneer is het wél een goed idee?
Uiteraard is het altijd een goed idee om een zodanige som geld op je spaarrekening aan te houden, dat je indien nodig een nieuwe auto, wasmachine, computer, televisie etc. kunt kopen.

Het is daarnaast óók een goed idee om een deel van je geld op een spaarrekening aan te houden als je besluit om even rustig te wachten totdat zich een kans voordoet om van een bepaalde ontwikkeling te profiteren.

Je kunt dus wachten op een forse beursdaling om dan in aandelen te beleggen. Of je kunt wachten op een forse correctie van de goud- en zilverprijs om dan fors (bij) te kopen. Je moet daarvoor als belegger echter wel ijzig kalm zijn. En er zijn héél weinig mensen die dat soort ijzige kalmte kunnen opbrengen.

Mijn persoonlijke oplossingen
Ik koop periodiek goud en zilver bij, want daarmee middel ik de aankoopprijs. Als goud en zilver fors in prijs corrigeren, dan koop ik meer dan normaal.

Voor wat betreft aandelen hoef ik niet te wachten op een beursdaling. Dit omdat ik met een deel van mijn geld WoensdagTrader-Trend volg. Ik hoef zo niet na te denken en in plaats van slachtoffer te worden van een forse beursdaling, profiteer ik daar juist enorm van. Deze strategie is geschikt voor de aanvallend ingestelde belegger. Als ú dat bent, meldt u zich dan snel hier aan!

Uw geld tijdelijk op spaarrekening. Zonder dat u hoeft na te denken.
Zonder te hoeven nadenken je geld bij een dalende beurs tijdelijk op je spaarrekening zetten, is wat we u bieden met WoensdagTrader-Easy. Tien dagen geleden stuurden we het signaal uit om dat te doen en onze abonnees wachten nu rustig tot het signaal komt om de strategie weer in gang te zetten.

Zo wordt u géén slachtoffer van een forse beursdaling, maar profiteert u wél maximaal van het daarop volgende herstel. Ideaal voor de wat defensiever ingestelde belegger. Als ú dat bent, meldt u zich dan hier aan!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: