Een koersgrafiek met een boodschap!


Geachte {FULLNAME},

Ik wil u vragen om even met mij mee te kijken naar een koersgrafiek. Saai! En de koersgrafiek is ook nog oerlelijk, maar dat heeft meer te maken met mijn gebrek aan technische vaardigheden.
Als u ons al wat langer kent, dan weet u dat wij u eigenlijk nooit een koersgrafiek toesturen.
Hopelijk zegt het feit dat we u juist nu deze mail sturen daarom op zichzelf al genoeg.
Het neemt niet meer dan een minuutje van uw tijd in beslag en het zal u direct een beeld geven van wat we de komende maanden kunnen verwachten.

Klikt u even op deze link en kijk naar twee grafieken van de belangrijkste beursindex ter wereld, de S&P-500. Misschien is het handig als u even een printje maakt (sorry dat de grafiek zo lelijk is!) Het betreft hier een weekgrafiek.

De bovenste grafiek geeft het wekelijkse koersverkoop van de S&P-500 aan. We zien daar duidelijk de forse daling in 2008 en vervolgens het herstel in 2009. Ook kunt u zien dat de beursdaling van de afgelopen weken op deze grafiek eigenlijk niet veel voorstelt.

De onderste grafiek betreft een indicator die Moneystream heet. Een indicator die aangeeft of er per saldo geld naar de S&P-500 toevloeit of juist wegvloeit. U ziet daar ook de forse daling in 2008, maar tegelijk dat die indicator in 2009 nauwelijks herstel heeft getoond en nu direct richting de bodem van maart 2009 zakt.

In een normale beurs is het verloop van deze beide grafieken ongeveer gelijk. In een beurs die rijp is voor een stijging, zien we bij de onderste grafiek vaak een stijging van Moneystream, terwijl de koers nog achterblijft. En daaruit volgt automatisch:

In een beurs die rijp is voor een daling, zien we bij de onderste grafiek vaak een dalende lijn (Moneystream), terwijl de in de bovenste grafiek de koers nog nauwelijks een daling heeft ingezet.

Als we beide grafieken met elkaar vergelijken, dan zien we duidelijk dat dit laatste bij de S&P-500 het geval is. We zien op de onderste grafiek bijvoorbeeld dat Moneystream het afgelopen jaar zelfs nooit boven het 50-weeks voortschrijdend gemiddelde is gekomen, terwijl dit bij de koers van de S&P-500 duidelijk wel het geval was. In technische analyse noemen we dit een negatieve divergentie. En in dit geval kunnen we duidelijk spreken van een forse negatieve divergentie.

 

Wat betekent dit in gewone mensentaal?

Dat we een koersgrafiek met een boodschap hebben. Deze negatieve divergentie geeft aan dat de komende maanden de kans op een serieuze verdere beursdaling stukken groter is dan de kans op een stevig herstel. Ofwel dat de kans zeer groot is dat de huidige dalende beurstrend nog wel een tijdje kan aanhouden.

Hoe van 2010 nog een goed jaar te maken?
U hebt in het (recente) verleden bij ons het gratis rapport opgevraagd waarin we beschrijven hoe we met WoensdagTrader te werk gaan én uitleggen waarom het jaarlijkse rendement zo hoog is. Daarmee hebt u feitelijk aangegeven dat u het type belegger bent dat niet volledig afhankelijk wil zijn van een positief beurssentiment, maar dat u juist gewapend wil zijn in iedere situatie. Wat mij betreft een zeer intelligent standpunt.

In het gratis rapport over WoensdagTrader-Trend vertellen we u precies hoe we bij deze unieke strategie met de beurstrend meebeleggen, en dus hoe u op eenvoudige wijze ook in een dalende beurs een prachtig rendement kunt behalen. Het enige wat u daarvoor moet doen, is iedere woensdag een paar koop- en verkooporders inleggen. Van gewone aandelen, dus geen gedoe met opties, futures, turbo's.

Ronduit saaie start van 2010
Ik zal u eerlijk zeggen dat het de eerste maanden van 2010 niet echt leuk, zelfs saai was om WoensdagTrader te volgen. Eind januari een vals signaal en toen een moeizaam stijgende, wat kwakkelende beurs. Het was: beetje rendement erbij, beetje rendement eraf. Per saldo hadden we het gevoel dat we iedere week voor Jan Joker orders aan het inleggen waren. Het rijke verleden van WoensdagTrader heeft echter geleerd dat na zo'n kwakkelperiode altijd vanzelf weer een periode aanbreekt waarin de beurs in beweging komt en we fors geld gaan verdienen. En vooral dat zo'n prachtige periode daarna verrassend lang kan duren!

Die periode lijkt nu definitief te zijn aangebroken, want de beurs is stevig in beweging gekomen en er is voorlopig zéér weinig kans dat het weer echt rustig wordt. Daarvoor is er gewoon teveel aan de hand in de wereld.

De beurs nu al fors verslagen
In 2010 heeft de beurs tot nu toe een licht verlies geleden.
Ik weet niet hoe het u dit jaar vergaan is, maar als WoensdagTrader-Trend abonnee heb ik dit jaar (ondanks de hierboven genoemde kwakkelperiode) tot nu toe ongeveer 15% verdiend. Voor ons niet meer dan een redelijk resultaat, terwijl de meeste andere beleggers nu tegen verlies aankijken.

Als u echter weet dat u met WoensdagTrader-Trend een gemiddeld jaarrendement van 72% behaalt én als u weet dat de beurzen nu écht in beweging zijn gekomen, dan weet u gelijk dat er dit jaar nog héél wat rendement te behalen valt. Vooral als de hierboven vermelde koersgrafiek gelijk krijgt!

Wat wilt ú met 2010?
Ik vraag u daarom om even hierover na te denken, nu het nog niet te laat is. Wat wilt u met 2010? Hoe gaat het jaar er voor u uitzien als de indicatoren op bijgaande koersgrafiek gelijk krijgen en de beurs nog een forse tik omlaag krijgt?

Als uw rendement er in die situatie goed uit zal zien, mijn complimenten!
Als u echter nu al weet dat uw rendement bij een verdere daling nog een forse tik zal krijgen, dan bent u NU nog op tijd om in actie te schieten. Het is nog niet te laat om van 2010 alsnog een prachtjaar te maken!

Gaat u daarvoor snel naar www.woensdagtrader.com/trend.htm

Ik hoop u snel te mogen begroeten als WoensdagTrader én dat we straks rond kerstmis het glas kunnen heffen om samen terug te kijken op een zeer winstgevend 2010!

 

Vriendelijke groeten,

Jack Hoogland
www.woensdagtrader.com

 

 

 

 

 

Investforprofit NV - Spoorstraat 155 - 6591 GT Gennep - Nederland