Van harte gefeliciteerd!

U hebt afgelopen weekend een ‘heldendaad’ verricht. U hebt meegedaan aan de redding van de Spaanse bankensector. Kosten 100 miljard euro. De eurozone heeft in totaal 332 miljoen inwoners en dus hebt u 301 euro bijgedragen.

Hebt u thuis een partner en nog een stuk of drie kinderen, dan heeft uw gezin 1505 euro bijgedragen. Het is een beetje een ‘kort door de bocht berekening’, maar hier komt het wel op neer.

Uiteraard waren de trotse ministers er dit weekend als de kippen bij om u op het hart te drukken dat we dit geld slechts hebben geléénd aan de Spaanse banken. En dat we het uiteraard terug gaan krijgen. Met rente!

Hoe ze dit soort beslissingen even op een zaterdagnamiddag met 17 ministers onderling durven nemen, is mij een raadsel. Vooral na al het geld dat we aan de Grieken hebben geleend en wat we in geen duizend jaar terug gaan krijgen.

Oh ja! Wat ik u nog bijna vergeet te melden is dat die 100 miljard euro zéér waarschijnlijk niet eens genoeg gaat zijn. Dat we dus over een tijdje vanzelf weer gaan horen over Spaanse banken die overheidssteun zoeken.

En zag u de hallelujah stemming op de beurzen maandagochtend? Pure Pavlov reactie! Ik verwachtte zelf dat die positieve stemming één volledige beursdag zou duren. Het bleek een stuk minder te zijn. ’s Middags om vier uur was het feest voorbij.

De beurs daalde gisteren met 1,5% en onze WoensdagTrader-Trend abonnees verdienden maar liefst 3%. Na de Fed- en ECB-meetings en de Spaanse reddingsactie zijn we weer terug bij af. Slecht economisch nieuws en dalende beurzen. Het lijkt mij zeer verstandig om in die situatie in te spelen op dalende koersen. U ook? Klikt u dan hier om van deze unieke strategie te profiteren.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: