SuperMario doet het weer!

Door een geplande migratie van onze technische systemen, was de planning om vandaag geen nieuwsbrief uit te sturen.

Maar de boodschap die SuperMario gisteren vanuit Malta (waar de ECB-meeting plaats vond) de wereld instuurde, noopte mij om toch in de pen te klimmen.

Iedereen verwachtte dat Mario Draghi toespelingen zou maken om straks méér geld te gaan printen dan de huidige €60 miljard per maand. Al was het alleen al om te voorkomen dat de euro als gevolg van zijn toespraak zou gaan stijgen.

Maar hij verraste de markt met een boodschap die duidelijker en sterker was dan menigeen vooraf had durven verwachten. "We are ready to act if needed…and we are open to the full menu of monetary policy", aldus Mario.

Duidelijke boodschap
Dat Mario de markt verraste, is duidelijk te zien aan onderstaande krantenkop.

 

Meer geld printen, banken die meer dan de huidige 0,2% rente moeten betalen om geld bij de ECB te stallen, en negatieve rente. Kan in december allemaal werkelijkheid worden.

Euro knalt omlaag
Het gevolg van Draghi’s toespraak was precies wat wij hadden verwacht. Een fors dalende EUR/USD koers. Zie onderstaande maandgrafiek.

We zien dus precies gebeuren wat ik u gisteren in dit artikel al vertelde. Onze euro wordt steeds minder waard. Ik heb al vaker geschreven dat de EUR/USD koers naar 0,85 kan. Dat de euro dus nog 24% minder waard kan worden.

Mario zet de Dollar Bull Markt weer in gang
Ik vertelde u deze week ook dat de nieuwe fase van de dollar bull markt ieder moment kon ingaan. Welnu, SuperMario heeft die voor ons in gang gezet.

Want in Japan moet BoJ-baas Kuroda nu ook in actie komen om te voorkomen dat de Yen stijgt tegenover de Euro. Waarna de volgende devaluatie van de Chinese Yuan automatisch ook een grote stap dichterbij komt.

Met als gevolg een stijgende dollar.

Enorme, wereldwijde gevolgen
Daardoor gaat iedereen die buiten de VS schulden in dollars heeft gemaakt (totaal $9500 miljard!) zwaar in de problemen komen, waarna de dollar nóg verder stijgt.

Met ons rapport "De Dollar is aan het Stijgen!" spelen we in op de directe gevolgen van een stijgende dollar, maar vooral ook op de enorme neveneffecten die dit wereldwijd veroorzaakt.

De stijgende dollar gaat enorme gevolgen hebben. Je kunt uiteraard je euro’s op je spaarrekening houden en daar slachtoffer van worden. Maar je kunt er ook actief op inspelen en mooie tot zelfs enorme winsten maken.

Ik kies voor dat laatste. U ook?
Bestel dan snel het rapport "Dollar is aan het Stijgen!"

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: