Klaar voor de tweede ronde?

Ik wil u even twee grafieken laten zien. Eerst die van de EUR/USD koers.

Want na een tijd lang fors te zijn gedaald, herstelde de euro vanaf half april tegenover de dollar. Is normaal, want niets gaat in een rechte lijn omhoog of omlaag.

Maar vorige week werd het herstel de kop ingedrukt. En daalde EUR/USD in rap tempo van 1,15 naar 1,09.

Eerst het bericht dat de ECB versneld geld gaat printen. Gevolgd door de speech van Yellen waarin ze aangaf dat ze wel degelijk van plan is om de rente te verhogen. Gooi daar een Grieks sausje overheen, en je weet dat de euro rijp is voor verdere daling.

Verschil in centrale bank beleid
De belangrijkste reden om voor het komende jaar een verder dalende euro te verwachten is het verschil in centrale bank beleid.

In de eurozone houdt Draghi de rente op 0% en print de ECB iedere maand €60 miljard. En blijkt dát zelfs niet genoeg te zijn om de obligatierente onder de duim te houden.

Het gaat dus nog héél lang duren voordat de ECB ook maar begint te dénken aan een renteverhoging. Terwijl Yellen dat in de VS daadwerkelijk van plan is.

Met als gevolg dat de dollar een stuk aantrekkelijker is dan de euro. Waardoor de EUR/USD koers rijp is voor verdere daling.

De échte valuta oorlog speelt zich af in Azië
De EUR/USD koers is echter niet de belangrijkste koers om in de gaten te houden. Want de échte valuta oorlog speelt zich af in Azië.

Dat lijkt misschien ver van ons bed, maar zoals ik vorige maand in dit artikel al schreef, kan dit voor Europa (en vooral Duitsland) vervelende gevolgen hebben.

In dat artikel scheef ik ook dat we de USD/JPY koers in de gaten moeten houden. Want als die door de 122 breekt, kan het heel snel richting 145 gaan. Ofwel kan de Yen in snel tempo opnieuw 15%-20% dalen.

Uiteraard precies wat Abe en Kuroda graag willen, want dat maakt Japan goedkoper op de wereldmarkt. Helpt dus de Japanse export en helpt om Japan’s inflatie richting 2% te duwen.

Doorbraak bijna een feit
Kijk eens op onderstaande grafiek tot hoe dicht USD/JPY de 122 is genaderd. Brrrr!

Als de Yen verder daalt, gaan vooral andere Aziatische landen niet blij zijn. Zij willen niet dat Japan hun export van ze afpakt, en dus zullen ze in snel tempo overgaan tot renteverlagingen en misschien zelfs geld printen.

Waardoor de dollar fors verder zal stijgen. En waardoor het probleem van die $9.000 miljard aan buiten de VS uitstaande dollarschulden nóg nijpender wordt.

Wij zijn klaar voor de tweede ronde. U ook?
Met ons rapport “De Dollar is aan het Stijgen!” zijn we helemaal klaar voor de tweede ronde van deze dollar bull markt en valuta oorlog. Klaar om er volle bak van te profiteren.

Vier ontwikkelde economieën waar ieder moment de economische pleuris kan uitbreken, opkomende landen die steeds verder onder druk komen te staan, stijgende dollar, dalende andere valuta.

Dit unieke rapport stelt u in staat om maximaal te profiteren van deze (voor beleggers) droom van een ontwikkeling.

Meeprofiteren?
Bestel hier het rapport “De Dollar is aan het Stijgen!”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: